Big Daddy Kane u klubu Peppermint

Oglas

Jedan od najutjecajnijih i najvještijih MC-a zlatnog doba hip-hop povijesti (’80-te i ’90-te), američki reper Antonio Hardy (Big Daddy Kane), dolazi u hrvatsku, točnije, u zagrebački klub Peppermint, 30. travnja 2013. godine.

Sprijateljivši se 1984. godine sa Biz Markiem, zajedno su počeli pisati rime te je supotpisao neke od najvećih hitova Biz Markia. S vremenom su obojca postali članovi rap grupe Juice Crew (Marley Marl, Mr. Magic, Kool G Rap…) iz Queensa. Prvi solo singl je izdao 1988. godine preko diskografske kuće Cold Chillin’ Records, a pjesma“ Raw“ je svojedobno postala veliki underground hit. Sa sposobnošću da sinkopirano repa na bržim hip-hop ritmovima, unatoč astmi, smatraju ga pionirom vrhunskog brzog repanja. Ubrzo izdaje album “Long Live The Kane“, na kojoj je predstavljen jedan od njegovih velikih hitova “Ain’t No Half Steppin“, koja je prema magazinu Rollin Stone na 25-om mjestu od 50. najboljih hip-hop pjesama. Legenda kaže da je najveći reper ’80-ih, Rakim, odbio “borbu“ mic-to-mic sa Bigg Daddy Kaneom.  Majstor je lirika koji je imao ogroman utjecaj na nadolazeće generacije MC-anja.

Upad u pretprodaji (Smart Shop i Peppermint) do 7. travnja košta 50kn, od 8.travnja do 30. travnja, 80kn, a na ulazu 100kn. Stvarno sića za poslušati jednog od najvećih reppera u povijesti. Toplo preporučam!

Ček dis aut