Bliži se deveta HARTERA

Preostalo je još samo nekoliko dana do devete Hartere! Ovogodišnje izdanje ponovo nudi niz glazbenih poslastica za sladokusce na dva plesna podija, od kojih se jedan ostvaruje u suradnji s novim riječkim festivalom aktivizma, slobode i zabave Republika.

Glavno ime ovogodišnje Hartere britanski je projekt Leftfield, čiji će se mastermind Neil Barnes predstaviti u DJ setu, aktualnom za vrijeme pripreme novih studijskih materijala. U pitanju je kultno ime elektroničke glazbe koje je svojim stvaralaštvom ne samo utjecalo na generacije drugih producenata, nego i pokretalo čitave žanrove, te kroz remikseve, video igrice i filmove došlo do širokog kruga ljudi.

Iz velike Britanije stiže i Doorly, čiju šaroliku glazbenu selekciju i tehničku umješnost hvale publika i kritika, a što se onda reflektira u njegovom zauzetom rasporedu nastupa po cijelom svijetu. Tu i Londončanke Eli & Fur koje spadaju u brzorastuća imena Otočkog undergrounda, s pojavljivanjima po festivalima Glastonbury, Glade, Dimensions i sada – Hartera.

Na glavnoj pozornici festivala predstavit će se i puleni domaće agencije Cokeandsmoke: Marmat, Jan Frensin i FM, dok je druga pozornica rezervirana za Elektranu, centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture, iza kojeg su godine produciranja jednog od najuzbudljivijih EXITovih pozornica, najbolji elektro plesnjaci u regiji i vrlo popularni web radio. Ovom prilikom za pultom će se naći disco house – electro – grunge duo Appaloosa iza kojih se kočopere labeli Kitsune i Italians Do It Better, potom poznati DJ, producent i novinar Jonty Skrufff, novosadska DJ-ka i promoterica Dead Trash Superstar, elektro istraživač Konrad Medvedov i riječki disco mag Mile Hund.

Prvi dan festivala, petak 19.srpnja, plešemo na brodu Arca Fiumana uz provjerena domaća imena: Seraphim Codex, Wan i Fryer, uz besplatan ulaz. Cijena ulaznice za subotu 20. srpnja i tulum na dvije pozornice u Marganovu je 50kn u pretprodaji (Dallas Music Shop), odnosno 70kn na ulazu.

Za vizualni identitet Hartere ove će se godine pobrinuti grupa dizajnera pod nazivom Radnici bez nadzora.

Satnica:

Petak, 19.7., brod Arca Fiumana (makina Pub)
Seraphim Codex, Wan, Fryer
od 22h

Subota, 20.7., bivša tvornica papira:
Main stage
22:00 – 00:00 Cokeandsmoke showcase (Marmat, Jan Frensin, FM)
00:00 – 02:00 Eli & Fur
02:00 – 04:00 Doorly
04:00 – 06:00 Leftfield – dj set
Elektrana stage
22:00 – 00:00 Dead Trash Superstar
00:00 – 01:00 Appaloosa – liva PA
01:00 – 02:30 Mile Hund
02:30 – 04:00 Jonty Skrufff (Sisyphos)
04:00 – 06-00 Konrad Medvedov

Ček dis aut