Ciklus klasične glazbe u Vip clubu: Nadareni mladi interpreti izvode duete

vip

Drugi koncert iz ciklusa klasične glazbe u Vip clubu održat će se u srijedu, 11. siječnja 2012., s početkom u 21 sat. Izvodeći djela Schuberta, Prokofjeva i Mahlera, zagrebačkoj publici će se predstaviti nadareni mladi interpreti, a nastupit će tri dueta u sastavu: Teodora Sucala Matei (violina) i Ana Lucić (klavir), Ana Batinica (flauta) i Zrinka Ivančić (klavir) te Ivana Srbljan (mezzosopran) i Karlo Hubak (klavir). Ulaznice su u prodaji u Vip clubu po cijeni od 30 kn, dok je za studente ulaz slobodan (uz predočenje x-ice).

Vip club će ovom prilikom predstaviti tri mlade solistice iza kojih je već niz nastupa na domaćim i međunarodnim pozornicama, osvojenih natjecanja i nagrada te solističkih nastupa sa simfonijskim orkestrima. Tako će duete, uz pratnju na klaviru, izvoditi Teodora Sucala Matei – najmlađa solistica večeri, osvajačica brojnih državnih, regionalnih i međunarodnih nagrada, zatim Ana Batinica – redovita gošća raznih hrvatskih ansambala i orkestara, koja je kao solist nastupala i sa Zagrebačkom filharmonijom, te Ivana Srbljan, koju Vip club ima čast ugostiti samo nekoliko tjedana nakon njene široko zapažene interpretacije glavne uloge u operi “Carmen” G. Bizeta, u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu.

Program koncerta
Franz Schubert: Sonatina u g-molu, Op.137, br. 3 (1816)
Teodora Sucala Matei (violina), Ana Lucić (klavir)
Sergej Prokofjev: Sonata za flautu i klavir, Op. 94 (1942)
Ana Batinica (flauta), Zrinka Ivančić (klavir)
Gustav Mahler: 5 Rückertlieder (1901-2)
Ivana Srbljan (mezzosopran), Karlo Hubak (klavir)

Više informacija: www.vip-club.hr

Teodora Sucala Matei rođena je u Rumunjskoj, a svoje glazbeno obrazovanje započinje u Hrvatskoj. Trenutno je stundentica prve godine Muzičke akademije u Zagrebu u razredu prof. Leonida Sorokowa i ass. Marca Graziana. Pohađala je seminare iz violine kod poznatih glazbenih pedagoga diljem svijeta, a sudjelovala je i na nekoliko regionalnih, državnih i međunarodnih natjecanja na kojima je ostvarila zapažene rezultate i osvojila brojne nagrade. Svirala je kao pridružen član orkestra u HNK u Osijeku, Zadarskom komornom orkestru te je nastupala kao solist sa ZOKOROM.
Ana Lucić (1988.) studentica je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Vladimira Krpana). Dodatno se usavršavala kod brojnih pedagoga i pijanista (C. Lee, F. Gianello, A. Dindo, K.-H. Kammerling, J. F. Antonioli). Članica je klavirsko-udaraljkaškog kvarteta KLANG, s kojim je nastupala u sklopu brojnih projekata. Nastupa i u triju te kao solist i u klavirskom duu s Vlatkom Peko. Redovito nastupa u studentskom ciklusu ”Virtuoso” u Hrvatskom glazbenog zavodu, ciklusu ”Mladi za mlade” u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog i na koncertima HR projekta, a surađuje i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada za 2011. godinu, a osvojila je i nekoliko nagrada na regionalnim natjecanjima. Stipendistica je Sveučilišta u Zagrebu.

Ana Batinica (1989.) studira flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Renate Penezić). Aktivno se usavršavala i nastupala na majstorskim tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu kod eminentnih profesora poput Andras Adorjana, Andree Lieberknecht, Carla Jansa, Janos Balinta, Gudrun Hinze, Andrea Olive, Hansgeorg Schmeisera, Natalie Rozat… Redovito sudjeluje u javnim projektima Muzičke akademije. Dobitnica je posebne Rektorove nagrade 2008. za izvedbu Donizettijeve opere „Ljubavni napitak“ i 2010. za „Ivan Grozni“ Sergeja Prokofjewa. Dobitnica je i Dekanove nagrade za akad. godinu 2010./2011. Posljednje tri godine djeluje kao stalni suradnik orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a surađuje i sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Cantus ansamblom, Simfonijskim orkestrom HRT-a te ansamblom HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Prošle godine kao solist je izvela „Koncert za flautu i orkestar“ Jacques Iberta s orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Aluna Francisa te Mozartov „Koncert za flautu i harfu u C-duru“ sa Zagrebačkim orkestrom mladih.

Zrinka Ivančić diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana, a magistrirala u klasi prof. Vladimira Krpana. Trenutno pohađa poslijediplomski studij u Italiji u klasi prof. Franca Scale. Radi kao umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu. Aktivno je sudjelovala na seminarima uglednih pijanista i pedagoga: V. Krpana, N. Starkmanna, A. Romanova, V. Pavarana, S. Kovacevicha, Cy. Stanczyka, L. Baranaya, K. Kemmerlinga, C. Bernera, E.le Sagea, E. Indjica, J.F. Antoniolia, F. Scale i P. Eichera. Održala je niz recitala u Hrvatskoj i inozemstvu, nastupala je kao solist uz pratnju istaknutih filharmonija, orkestara i ansambla. Dobitnica je niza prvih nagrada na hrvatskim državnim, ali i međunarodnim natjecanjima. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilista u Zagrebu. Snimala je za Hrvatski radio, za Croatia records, te u nekoliko navrata sudjelovala u glazbenim programima Hrvatske televizije.

Ivana Srbljan rođena je 1980. godine, a trenutno studira pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa prof. Vlatke Oršanić). Izdvajaju se njeni nastupi s orkestorom i zborom Muzičke akademije (ciklusi pjesama Wesendonk lieder R.Wagnera i  Rückert lieder G. Mahlera, opera Carmen G. Bizeta  i  opera Čarobna Frula  W. A. Mozarta,  Stabat Mater  K. Szymanowskog te oratorij Ivan Grozni  S. Prokofijeva) te s orkestrom Orfelin iz Novog Sada (Matthäus Passion J.S.Bacha) i drugi. Od kazališnih nastupa se izdvajaju predstave: Mećava GDK Gavella, Romeo i Julija ’68 kazališta Ulysses, Čarobna frula HNK. Snima glazbu za film Kenjac  A. Nuića, predstavu Kaligula T. Pandura, i dr. Surađuje sa Zagrebačkim orkestrom mladih, Zagrebačkim opernim studijom , HR projektom, nastupa u ciklusima „Mladi za mlade“ i „Virtuoso“.

Karlo Hubak (1988.) apsolvirao je studij klavira (izvođački odjel) u klasi Ksenije Kos na Muzičkoj akademiji Zagreb. Nastupao je na brojnim koncertima i festivalima (Miletićevi dani Sisak, Muzički biennale Zagreb, Hvarsko ljeto, Glazbene svečanosti hrvatske mladeži Varaždin, Ciklus Virtuoso, Dan dvorane Lisinski), a u Zagrebu je od 2009. priredio tri samostalna pijanistička recitala u dvoranama Hrvatskoga glazbenog zavoda, te sa suradnicama koncert komorne muzike Roberta Schumanna u Zlatnoj dvorani Povijesnog instituta. Aktivno je sudjelovao na seminarima i radionicama uglednih muzičara (Dora Schwarzberg, K. H. Kämmerling, E. Indjic). Višekratno je snimao za potrebe Hrvatske radiotelevizije. Kao kazališni muzičar (korepetitor i dirigent) surađivao je s Teatrom Ulysses Brijuni, te uglednim umjetnicima (Lenka Udovički, N. Osborne, S. Zurovac).

Ček dis aut