D Elvis show Marija Kovača

D Elvis je vokalno instrumentalni sastav čiji je frontmen utjelovljenje nikad prežaljenog kralja rock’n’rolla, Elvisa Presleya! Iako naš poznati kazališni redatelj i aktivist Mario Kovač i Elvis Presley naizgled nemaju mnogo dodirnih točaka, na prve tonove njegovog zvonkog glasa svaka sumnja biti će otklonjena, a njegov koncertni performans u kojem je on oživljeni Kralj Elvis Presley svojom satiričnom pričom nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ovaj živopisni bend dolazi sa jasnom misijom: žele vas usisati u svoj glazbeni vremeplov i vratiti u prapočetke rock’n’rolla kada su gorjele gitare, grudnjaci neobuzdanih obožavateljica letjeli, a muzika je značila nešto više. I nikako nedajte da vas ime benda zavara; ova fantastična četvorka koja pored Elvisovih klasika izvodi u stilu Elvisa i pjesme drugih izvođača koji su prenosili plamen rocka genaracijama kao što su Ramones, The Clash, Sex Pistolsi ili Doorsi i to uz dodatnu satirički nabijenu priču u stilu Marija Kovača a što nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To jednostavno treba vidjeti i čuti! Marija prate Zec na gitari, Lana na basu i Sven na bubnjevima, što čini urnebesni sastav kao tribute zlatnoj prošlosti glazbe.

Pored D Elvisa će nstupit još dvije zagrebačke vrlo zanimljive grupe, The Looney Bin Project koji bi mogli opisati kao; „kad bismo mogli u veliki kazan staviti glazbene pravce swing-a-billya, jazza, rocka, punka pa crtane filmove dvadesetih te to začinili sa šizofrenim bojama stanovnika džungli Kuala Lumpura iz kazana bi ispala šestorica mladih nadobudnih likova koji sve što žele je da plešete!!! Na basu, bubnju, klarinetu, saksu, dvijema gitarama i ekspresionistično nadrealnom vokalu zabavljat će Vas The Looney Bin Project!
Treći band je Thee Mad And Hairy Wombats koji čine dva frustrirana i buntovna mladića iz Zagreba koji sviraju prljav, sirov i iskren garage punk na engleskom i francuskom jeziku. Njihova glazba bi se mogla najbolje opisati kao spoj Iggya Popa i egzistencijalističke lirike Alberta Camusa…

Koncert je najavljen za 20 sati. Ulaz je besplatan uz obaveznu konzumaciju od 15 kn.

Ček dis aut