Damir Avdić u Močvari – promocija novog albuma

DamirAvdic2012MocvaraPETAK 24.02. • VRATA 20:00 POČETAK 21:30
DAMIR AVDIĆ (Bosna i Hercegovina)
www.myspace.com/
damiravdicc

Damir Avdić je još jednom zarezao po bolesnom tkivu naše svakodnevnice. Dvije godine nakon trećeg albuma “Život je raj”, zbirke pjesama “Kuda sestro” te monodrame “Most na krvi”, ovaj je Tuzlak (sa ljubljanskom adresom) ponovo sa nama. Novi album zove se “Mein Kapital.” i objavljen je 1. siječnja ove godine, prvo kao download, a nedugo zatim i kao fizičko CD izdanje.

Iako je na glazbenoj sceni prisutan još od kraja osamdesetih kada je počeo nastupati sa garage punk bendom Rupa u zidu (svirali i u Močvari jednom davno), Damir širu pozornost dobiva tek sa prvim solo albumom “Od trnja i žaoka”, koga je 2004. godine objavio Zdenko Franjić na etiketi Slušaj najglasnije. Od tada pa do danas, neumorno snima, koncertira i upozorava. Svjedoči tome kako je nekada bilo i kako danas jeste, o post ratnom i neoliberalnom društvu u kojem imamo sve, a nemamo ništa. Ogoljeno, bez imalo iluzija i osjećaja za ono što bi slušatelj želio čuti – Damir, njegov glas i njegova gitara isporučuju jedino moguće – istinu.

U petak, 24. veljače, Damir se ponovo vraća u Močvaru na koncertnu promociju Kapitala. Svi koji su do sada imali priliku susresti se s ovim kantautorom novog doba znaju što ih čeka. Za one koji dolaze prvi put – Damirov glas, Gibson Les Paul odvrnut do kraja i scenski nastup lede krv u žilama. Damirov koncertni nastup je bomba koja eksplodira pred očima gledatelja.

“Mein Kapital.” je album koji je za samo mjesec dana nakon objavljivanja zabilježio velik broj downloada te koga su mnogi već sada proglasili za jedan od najboljih albuma ove godine, dok su pjesme poput 2012, Bakunjine te Katalonija, Sparta, Galicija postali novi anti hitovi na prostorima bivše države. Sa Damirovog koncerta možda nećete otići sretni i nasmijani, no ono što je sigurno je da ćete na tom koncertu čuti istinu. Istinu koja je danas sve manje i koja nema cijenu.

Novi album Damira Avdića moguće je besplatno downloadirati sa adrese: damiravdic.bandcamp.com/album/mein-kapital

upad: 35 KN

Ček dis aut