DavidiaN poziva na svirku

davidian

Ekipa,
U subotu 26.11.2011. centar planeta seli se u Zaprešić.

Dakle, te subote 26.11. svratite u Zaprešić i smjesta se uputite u AUKU AUTSAJDER KLUB. Tamo će vaše baterije do vrha napuniti Davor, Tomek, Sabo i Pile poznatiji pod imenom DavidiaN.

Da cijela stvar prođe još ležernije pobrinut će se ponuda alkoholnih pića gore navedene ustanove, a atmosferu će još dodatno zagrijati zaprešićki bend D`Gump.

Koncert počinje u 23:00 sata.

Vidimo se,

DavidiaN

Info za neupućene:

DavidiaN - DrvoMala priča o velikom projektu

Prije mnogo godina Veliki prasak u poznatom nam svemiru rezultirao je nastankom glazbenih pratijela. Od ovih ranih tvorevina najprije je zaživjela Buka, potom Selo a kasnije You Must i Mrs. Smoker. Ova tijela 1996. godine spontano, djelovanjem gravitacije, stvaraju novo svemirsko tijelo – DavidiaN.

Ranu fazu, DavidiaN je proveo u potrazi za autentičnim rock zvukom pa su tako isprobane razne kombinacije: postava s klavijaturama, drugom gitarom no ipak s vremenom je postalo jasno da je ipak najuspješnija ona jednostavnija kombinacija četvorice u bendu (gitara, bas, bubanj, vokal). Tražeći tako vlastiti zvuk, DavidiaN je tijekom godina pokušao pronaći svoj identitet svirajući s nekoliko basista, redom vrsnih glazbenika koji su dan danas ostali prijatelji benda. Prijelomne 2000. intenzivno traganje za „onim nečim“ u bas dionicama rezultiralo je zasićenjem…. Članovi benda razišli su se i krenuli svojim putevima ni ne sluteći da će se okupiti za punih pet godina, 2005. Ovaj puta, uz ostale članove bas gitaru je zasvirao sadašnji basist, čiji je dolazak bio dovoljan poticaj ponovnom okupljanju. Stare nesuglasice netragom su nestale i DavidiaN je započeo novo razdoblje uvježbavajući stare pjesme i stvarajući nove.

Danas DavidiaN plijeni karakterističnošću rocka koji nastaje iz dinamike ove stabilne četvorke. Pjesme koje stvaraju nastaju beskompromisnom kemijom koja se razvila neprestanim i upornim uvježbavanjem, a tvrdoglavost u stvaranju autorskih pjesama, a ne sviranjem obrada dovela je do otkrića autentičnog zvuka koji i danas „bruse“. Misija i vizija benda je dobivanje studijske snimke identične zvuku benda na probi.

DavidiaN je održao koncerte u svim renomiranijim rock klubovima u Zagrebu poput Route 66, Time, Soba, Hard Place … gdje ćete ih moći uloviti i dalje budete li pratili događanja vezana uz bend.

Ček dis aut