Distune predstavlja…. Amerika NIJE samo noise i znoj… ili ipak???

11mjRON ANDERSON PAK (New York) & GODS & QUEENS (Philadephia) @Klub Palach, petak, 18.11.

početak: 23h
ulaz: 30/40kn

RON ANDERSON PAK (New York)

ronanderson-molecules.com

Multi-instrumentalist i glazbeni umjetnik Ron Anderson iz New Yorka, međunarodno je priznat i poznat kao kompozitor i kao glazbenik. Svoje djelovanje počinje 1990. godine sa svojim projektom The Molecules, s kojima je snimio 6 albuma, te odsvirao nekoliko svjetskih turneja. Svirali su sa pregršt poznatih sastava, a gotovo redovito su nastupali sa Zani Gewa, Merzbow, Ruins, Boredoms i Melt Banana na svom terenu.

Od 2000. godine, Ron Anderson pokreće projek PAK koji je do danas promijenio nekoliko postava i konfiguracija, a u Rijeku dolaze kao duo (Ron Anderson – bass i Keith Abrams – bubanj).

Albume izdaju pod okriljem John Zornove Tzadik etikete te su česti gosti na njegovim nastupima.

Možda najbolji opis njihove glazbe daje osvrt Norveškog “Turkus Magazine”: PAK je kombinacija Otisa Reddinga, Captain Beffghearta, Gentle Gianta i The Talking Heads.

Tko preživi, pričat će….

GODS & QUEENS (Philadephia)

www.godsandqueens.bandcamp.com

Gods And Queens nastaju 2008. godine kao nešto što je trebao biti solo projekt gitariste Jamiea Getza (what you want, Jaime Getz), međutim projekt se razvio u pravi i punokrvni bend. LP album je snimljen i izdan za Robotic Empire (SAD) i Adagio830 (EU) prije nego su odsvirali jedan jedini koncertni nastup.

Gods and Queens ne pokušavaju prikriti svoje utjecaje te glazbeni smjer kojim žele krenuti. Reference su kultni bendovi iz 90tih, poput Lungfish, Unwound, June Of 44, Hoover, i to je područje koje se bez sumnje isčitava iz glazbenog izrčaja ovog sastava.

Jezgru koju čine Getz na gitari i vokalu, te Ben Roysdon na bassu, zaokruživali su različiti bubnjari ali i konstantna želja za neodustajanjem.

Nakon 3 evropske turneje, 1 LPa i 2 EP izdanja, Goods And Queens nastavljaju sa  evolviranjem na svojem skromnom putu u glazbenom svijetu.

Ček dis aut