Distune predstavlja…. Father Murphy (Italija) + Les Rhinoceros (USA)

rin

Kombinacijom naoko poznatih muzčkih pravaca, ispremiješanost stilova, ritmova, proizvodnja čudnih zvukovi pa i načini sviranja, opisi su koji se svrstavaju uz ova dva benda.

@Klub Place, subota, 11.02., upad: 25/35 kn, početak: 23h

Les Rhinoceros (USA)
http://lesrhino.bandcamp.com/

Nastavši u okolici Washington DC-a, Les Rhinocerós spajajući rock,world music, noise, ambient i jazz utjecaje stvaraju nove svjetove glazbe.

Ovaj trio tinejdžera oformljen je 2008. godine dok su članovi još uvijek bili u srednjoj školi i od tada je evoluirao u ludo zabavni band koji glazbu odvodi u ekstreme. Emocionalni i intenzivni, a opet minimalistički nastrojeni, ovo je muzika koja prelazi granice zdravog razuma.

Band istražuje zvuk dodavanjem egzotičnih instrumenata na klasičnu rock formaciju – istražite ga i vi!

http://www.youtube.com/watch?v=wHvJJcBRCmc&feature=related

Father Murphy (Italija)
fathermurphy.blogspot.com/

myspace.com/reverendmurphy

Father Murphy je talijanski trio kojeg čine velečasni Freddie Murphy (vokal, gitara), Chiara Lee (vokal, klavijature, kineske udaraljke) i Vittorio Demarin (bubnjevi, viola, vokal). Rođen  u Trevisu, u sjevernoj Italiji, iz pepela Freddiejevih prethodnih glazbenih projekata,  Father Murphy s prvim albumom „Six Musicians Getting Unknown” na sebe skreće pozornost i publike i struke.

Zamislite gnostičke mise, kabalističko mantranje, zvonjavu malih zvona, minijaturne gregorijanske melodije odsvirane na dječjim klavijaturama i suptilni, ali nezaobilazni utjecaj talijanskih horror filmova iz 70-ih i majstora filmske glazbe Goblina i Ennia Morriconea i dobiti ćete neke osnovne dijelove glazbe Father Murphy-a. Dodajte na to još i dobru dozu ludosti i dovoljno humora da odagna crne misli (upravo iz razloga što ne možete uzimati sami sebe preozbiljno) i dobili ste Father Murphy u svoj svojoj začudno simpatičnoj jednostavnosti: težak, uvjerljiv, krivovjeran, a opet lud band koji može doći samo iz Italije.

http://www.youtube.com/watch?v=Hr6yGQI8Hpc&feature=related

napomena:
ulaznice po cijeni od 25,00kn mogu se nabaviti isključivo rezervacijom na e-mail: distune.promotion@gmail.com
na dan koncerta ulaznica iznosi 35,00kn

Ček dis aut