DJ-i Žednog uha najavljuju 16. Motovun film festival

MFF_ZednoUho11.07. Mr DIRTY HAIRY (Uk) , LABOSH & BOROVICH @ Rock klub Ribnjak

Kako bi vjerodostojno dočarali atmosferu koja nas očekuje u klubu Žedno uhu na Motovun film festivalu, glazbu na drugom promotivnom partyu birat će strastveni kolekcionari gramofonskih ploča, urednici programa istoimenog kluba tijekom godine: MR DIRTY HAIRY i BOROVICH kao i DJ LABOSH – glazbenik, eksperimentalist i novinar . Specijalno za ovu priliku tri žednouha DJ-a iz svojih bogatih kolekcija gramofonskih ploča pripremit će isključivo RnR/funk/soul/RnB/afro beat selekciju glazbe kroz povijest što garantira bujicu rijetke kvalitetne zaboravljene glazbe, kao i originalnih verzija hitova koje danas slušamo.

Mr Dirty Hairy ili Matt Davies dolazi iz Brightona, a svoj život i strast posvetio je istraživanju glazbe i kolekcioniranju rijetkih gramofonskih ploča iz cijeloga svijeta kao i produciranju hip hop glazbe izvođačima poput Krankšvestera, Kandžije, General Woo-a. Pored strasti prema glazbi Hairy je jedan od najvještijih ljudi za gramofonima sa ovih prostora. Uz pomoć scratcha, najfinije glazbene selekcije rijetke glazbe Hairy uvijek dovede dance floor do usijanja i izazove uzvike ushićenja. U prethodnih par mjeseci Hairy je u organizaciji Žednog uha kroz večeri SoulKeks ugostio mnoge bitne soul/funk/hip hop izvođače od kojih izdvajamo gostovanja DJ FORMATA iz Engleske i FLORIANA KELLERA iz Austrije.

DJ Labosha prije svega zanimaju hibridni muzički izričaji, negdje izmedu popularne disko-kulture i eksperimenta na gramofonima. Ponekad su to svima znani hitovi, ponekad zaroni duboko u esenciju nekog od zanimljivih mu žanrova, a često se zaputi i neutabanim stazama autorskih mikro struktura, koristeći se šumom i krckanjem gramofonskih ploča kao ritamskom bazom. U Hrvatskoj je posljednjih dvanaest godina nastupao u sklopu svih renomiranih klubskih programa. Za ovu priliku svoj karakteristočan pristup glazbi Labosh će fokusirati na RnR senzibilitet glazbe uopće.

DJ Borovich jedan je od urednika glazbenog programa Žednog uha, a u slobodno vrijeme ‘prekopava’ second hand dućane gramofonskih ploča u potrazi za kvalitetnom zaboravljenom rijetkom glazbom kroz povijest, sakupljajući također po njegovom senzibilitetu izabrane ‘evergreen’ brojeve bez obzira da li se radilo o Chicago house glazbi, prog RnR-u, funku ili možda modern jazzu. Po Borovichu glazba je umjetnost i dijeli se na kvalitetnu i onu nekvalitetnu. Sredine i kompromisa nema kada je kvaliteta u pitanju. Njegov cilj je prezentacija kvalitetne glazbene strane ljubiteljima bez ograničenja u žanru. Glavne karakteristike Borovichevih DJ setova su: nepredvidivost, strast i romantika.

Drugi promotivni party povodom gostovanja organizacije Žednog uha na 16. Motovun film festivalu održat će se 11. srpnja na terasi Rock kluba Ribnjak (bivši klub Purgeraj ) s početkom u 21h. Ulaz na party je SLOBODAN!

https://soundcloud.com/mr-dirty-hairy
http://www.motovunfilmfestival.com/
http://zednouho.tumblr.com/
https://www.facebook.com/zedno.uho?fref=ts

Ček dis aut