Dostava Zvuka #9: Slawonische Kunst

Oglas

KUNSTU orahovačkoj Kino Dvorani udruga K.L.U.B. Dstava Zvuka u suradnji sa festivalom Dokumentarnog Rock Filma (DORF), udrugom RARE i UK Trainom priprema 29.12. devetu Dostavu Zvuka pod nazivom: Slawonische Kunst.

Satnica:

15:00h – otvaraju se vrata Kino Dvorane u kojoj će biti postavljeni stolovi i klupe, mali šank, uz različite prigodne slušaonicama.

17:00h – projekcije dokumentarnog rock filma by DORF

17:00h – DIRTY OLD FESTIVAL 2007
Redatelj: Vjeran Pavlinić (Hrvatska)
Godina proizvodnje: 2008
Produkcija:Dirty Old Empire
Trajanje: 37′

Kratak promotivni film o Dirty Old Festivalu, jedinom slavonskom pravom punk/rock festivalu, koji se održava svako ljeto u Velikoj kraj Požege. Odlično ocrtana atmosfera, nastupi sjajnih underground bandova i opušteno druženje u prekrasnom ambijentu trebali bi pogledati ne samo oni koji su se neki put i našli na onom proplanku.

17:50h – NSK – Noise Slawonische Kunst
R: Slobodan Šijan/Stjepan Pete (Hrvatska)
T: 39′
P: Trotoar, 2010

Dokumentirana priča o angažmanu osječkih muzičara, koji su za vrijeme Domovinskog rata bili u Osijeku, snimili album i pružili otpor na svoj način, pod imenom Noise Slawonische Kunst. Sjajan dokument o osječkoj sceni, prikaz 1991. u Osijeku, ratnog ludila i otpora, na koji svi možemo biti ponosni.

18:40h – SATAN PANONSKI
R: Milorad Milinković (Srbija)
T: 33′
P: United Media i AUNS, 1990

Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu – pratimo nastup u SKC, pa gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu i sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. Obzirom da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora…

19:25h – RADIO APOKALIPTIKO
R: Marko Cvejić (Slovenija)
T: 25′
P: Zveza tolminskih mladinskih društev,2008

Fenomen heavy metala i u ovim krajevima ima svoje svijetle trenutke, a jedan od njih je svakako legendarni Metal Camp, u slovenskom gradiću Tolminu, gdje se svake godine okupi 15000 metalheadsa, koji dođu sa svih strana u „konzervativni“ Tolmin i ostaju na tzv. Metal odmoru tjedan dana. Novinar Janez kao objektivni promatrač razgovara sa Jednima i Drugima, ostavljajući nam prostor da sami zaključimo…Dobitnik nagrade publike na DORF 2011.

22:00h – UK TRAIN (D’Noizz, Moz) + Fil Tilen

Drum & Bass, Dubstep, Grime, Breakbeat, UKG, New School of Hip-Hop PARTY

Ček dis aut