EAST RODEO 13.12. u Tvornici Kulture

Oglas

east-rodeo

Avant rockerski kipari zvuka East Rodeo održat će koncert u Tvornici Kulture 13.12.2011. u 21h povodom vinilskog izdanja zadnjeg albuma „Morning cluster“ (Menart) u koprodukciji talijanskih izdavača eksperimentalne i improvizirane glazbe Pulse i El gallo rojo!

 

PULSE records vodi jedan od najboljih promotora indie glazbe u Venetu, Sergio Pigozzi, koji je po prvi puta ovim projektom odlučio krenuti u svijet diskografije! Jedan od članova benda, Alfonso Santimone ujedno je i član kolektiva i labela El gallo rojo.

East Rodeo nastao je 2002. godine pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica u Padovi. U kreativnom ambijentu konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze i ekstremnu otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima što je rezultiralo pronalaženjem osobnog zvukovnog ekvilibrija i daljnim propitivanjem istog.

Idejni pokretači, autori tekstova i melodija East Rodea su braća Alen i Nenad Sinkauz(Pula), udruženi s Federicom Scettrijem (Rim) na bubnjevima i Alfonsom Santimoneom(Ferrara) na klavijaturama i live electronicsu.

Po mnogima je East Rodeo jedinstvena glazbena pojava na ovim prostorima koja nudi beskompromisno glazbeno putovanje kroz labirint zvukovnih emocija. Nakon albuma “Kolo” (2003) i “Dear Violence” (2009), njihov suvereni stav prema glazbi prepoznali su Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis koji gostuju na zadnjem albumu oplemenjujući zvuk benda kojeg se uživo ne propušta.

Cijena ulaznice je 35 kuna, a koncert počinje u 21 sat.

Ček dis aut