El Stonero (Concrete Sun, She Loves Pablo, Husta) @ Željezničar

elstonero_pDosta vam je svega?? Plaća vam je mala, a radite ko konj? Nemate posao niti love? Imate posao, ali šef vam je debil i mrzite svoj posao? Patite od nejebice? Muče vas stres i tjeskoba? Ide vam na živce ikakvo spominjanje Europske Unije i referenduma? Kolaboracija Metallice i Lou Reeda vam je teže smeće? Pun vam je k.. spominjanja 2012. u kontekstu kraja svijeta? Siti ste malograđanstva i primitivizma koje vas okružuje? El Stonero vam ne može pomoći u vezi niti jednog od navedenih pitanja, ali zato barem možete doći na ovaj koncert i dobro se zabaviti, te barem na kratko zaboraviti brige i probleme! Uz poznate lajtmotive koji zaokružuju psihodeličnu chillout atmosferu i masne pustinjske zvukova gitara, donosimo vam još jedan El Stonero sa tri zanimljiva benda i odabirom najbolje mjuze iz opusa poznatih stoner/sludge/psych/rock/doom bendova.

Concrete Sun (Novi Sad)

Ovaj peteročlani bend se vinuo u nebesa svojim prvijencem ”Sky Is High”, a momci sviraju mjuzu koja je na tragovima southern metala, grungea, stonera, bluesa, sludgea i rock’n’rolla. Album ”Sky Is High” je pobrao sve same odlične kritike, a vrhunac dosadašnje karijere doživjeli su na Exit festivalu gdje su dijelili stage sa Suicidal Tendencies. Bend koji mnogi sa razlogom uspoređuju sa Alice In Chains ima apsolutno sve ono što je potrebno da zainteresira ljubitelje ovakvog zvuka. Po prvi put u Hrvatskoj, Concrete Sun dostavljaju pravu vibru prljavog južnjačkog zvuka i sviraju mjuzu sa mudima i srcem!

Last Man Under The Sun official video:

http://www.youtube.com/watch?v=7Tnxj99Lg3A

Linkovi:

http://www.reverbnation.com/concretesun
http://www.facebook.com/concrete.sun
http://www.myspace.com/concretesunns

She Loves Pablo (Zagreb)

Posjetiocima domaće klupske scene ne treba previše predstavljati jedan od najtalentiranijih bendova koji se pojavio u zadnjih nekoliko godina. Ovaj fuzz’n’groove stoner rock četvorac u živo oslobađa milijun mjernih jedinica čiste energije koja tjera žensku i mušku čeljad na ples i blud. Podjednako oduševljavaju svojim impozantnim live nastupima kao i prvoklasnim studijskim materijalom (poslušati album ”Mother Of All” koji možete besplatno skinuti na njihovom bandcamp profilu). Ovih dana rade na novom albumu, a u Željezničaru ćete imati priliku čuti i nešto najnovije iz njihovog repertoara.

Gamblin official video:

http://www.youtube.com/watch?v=viNT9p0p1eE

Linkovi:

http://shelovespablo.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/shelovespablo
http://www.myspace.com/shelovespablo
http://www.last.fm/music/She+Loves+Pablo
http://www.facebook.com/shelovespablo

Husta (Klanjec)

Husta je nova beba hrvatske stoner scene, a radi se o tri frenda iz Klanjeca koji su iz dosade počeli svirati glazbu prožetu masnim i psihodeličnim riffovima i retro grooveom. Na pola puta između Sleepa i Kyussa, ovaj obečavajući teško psihodelični akt će vas uvući u svemire za koje niste ni znali da postoje. Iza sebe imaju snimljen album ”Bienverido”, a uvrnuta perspektiva iza njihovog ”drug infused” pustinjskog zvuka dobiva puni smisao tek u izvedbi u živo.

Husta – Bienverido:

http://www.youtube.com/watch?v=_krdACX-7Wo

Linkovi:

http://www.reverbnation.com/husta

http://www.facebook.com/pages/Husta/129617350450644
http://soundcloud.com/hustaband
http://www.last.fm/music/Husta
http://www.myspace.com/acidyoda

Koncert se održava 3.3.2012. (subota), s početkom u 21:00 sati, a upad je 30 kn (ulaznice se kupuju na ulazu).

Ček dis aut