Erotic Biljan i Dosh Lee otvaraju 15. HGF festival

erotic-dosh

Sutra, u utorak 8.3.2011., u klubu Sax!, 15. uprizorenje demo festivala HGF – Zabok s dvije će promocije otvoriti zagrebački sastavi Erotic Biljan And His Heretics i Dosh Lee. Prvi će tom prilikom predstaviti svoj novi, drugi po redu, album H is For Heretics (Dancing Bear, 2010.), dok će drugi prije svirke pokazati svoj friški, treći po redu, videospot Dosadno jutro Brucea Willisa s njihovog hvaljenog albuma prvijenca Velika nepravda na malom ekranu (Menart / Spona, 2009.).

U kaotičnom i dinamično montiranom spotu, u sasvim se neuobičajenim ulogama pojavljuju članovi zagrebačkih bendova Gretta, Ruiz i Noćni Moro. Erotic Biljan i Dosh Lee nisu slučajni “otvarači” ovogodišnjeg HGF-a. Prvi su svojevremeno nastupali u konkurenciji dok su drugi pobjednici HGF-a iz 2009. godine. Iste večeri, publici u Sax!-u će se predstaviti i dva zabočka benda: Mahatma i Upset.

Zbog više od 200 prijava za ovogodišnji HGF, natjecateljski dio programa odvijat će se kroz 6 četvrtfinalnih i dvije polufinalne večeri u Sax!-u, 4 specijalizirane izlučne večeri u Regeneratoru u Zaboku (metal, punk/hc, kantautori) te dvije regionalne natjecateljske večeri (Split, Pula). Finale 15. jubilarnog HGF-a planirano je za 24. i 25. lipnja u Regeneratoru u Zaboku.

Ulaz na sve HGF večeri u Sax!-u je slobodan.

Ček dis aut