FIGLI DI MADRE IGNOTA ponovo u Močvari

imageAmnesty International Hrvatske i Human Rights Film Festival povodom dočeka Međunarodnog dana ljudskih prava predstavljaju…

FIGLI DI MADRE IGNOTA (Italija)

www.figlidimadreignota.it
www.myspace.com/
figlidimadreignota

Jedan od omiljenijih bendova zagrebačke publike, naši stari znanci i razveseljivači iz Milana po nebrojeni put dolaze pokoriti Močvaru i svoje fanove! Za one koji ne znaju Figli Di Madre Ignota ili “Sinovi nepoznate majke” je jedan od najsimpatičnijih bendova, a sviraju temperamentni ska začinjen balkan ritmovima, ugođajem šansona, surfom i drugim retro elementima. Dok ih neki pokušavaju definirati kao klezmer-polka-ska-swamp-o-billy bend, drugi ih opisuju i ovako: patchanka, maccaroni swing, rumba, mambo, ska i rocksteady miks. Da je ljubav između Močvare i „Sinova nepoznate majke“ velika, ali i obostrana, najbolje govori podatak da su jednu pjesmu nazvali upravo Fanfara Mocvara, dok je Močvarin ilustrator Hof napravio i omot njihovog albuma „Fez Club“. Ovom prilikom odsvirat će nam i neke pjesme sa njihovog novog albuma „Combat Disco Casbah“. U svakom slučaju temperamentni Talijani obučeni u smiješna odijela stvaraju na koncertima urnebesnu atmosferu zbog koje publika tokom koncerta, ali i dugo poslije ne skida osmijeh s lica.

Na koncertu ćete se, ujedno, moći uključiti u aktivnosti Amnesty Internationala Hrvatske u korist pojedinaca diljem svijeta čija se ljudska prava krše. Zabava + aktivizam – ima li boljeg načina da dočekamo 10. prosinca, Međunarodni dan ljudskih prava?!

+ DJ SERO (FEŠTA BALKANIKA/ Ruke i noge u zrak) (Zagreb)

www.festabalkanika.org

DJ Sero počeo je svoju karijeru daleke 2000. puštajući upravo hitove Figli Di Madre Ignota. Danas im odaje počast rumba-balkan-tsiganeze-punky-sevdah-klezmer kombinacijom. Malo drugačiji Sero nego ste navikli, ali i dalje polulud, polupijan, potpuno veseo i samo vaš!

PETAK 09.12. • VRATA 20:00 POČETAK 22:00
upad u pretprodaji: 40 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 50 KN

Ček dis aut