Finale 3. HR DEMO KLUBA u Tvornici

3hrdemo3. sezona HRT-ova projekta obuhvatila je 120 prijavljenih sastava koji do prijave na natječaj nisu imali službeno diskografsko izdanje, ali su imali tri probne snimke s autorskim pjesmama. Poticaj za kandidaturu u HR demo klubu još neafirmiranim glazbenicima, u poplavi natjecanja mladih demo bedova, svakako je bila promocija sastava i autora u predstavljanju kroz radijski eter, kao i respektabilnost odnosno serioznost HRT-a.

Naime, pobjeda u HR demo klubu pobjednicima donosi snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija, samostalni koncert i medijsko praćenje Hrvatske radiotelevizije.

Nakon vrlo pomnog preslušavanja poslanih materijala, stručna komisija je u uži izbor HR demo kluba uvela 47 izvođača koji su uživo nastupali na sceni zagrebačkog i riječkog Kluba. Najboljih 18 borilo se u mjesečnim finalima, a njih 7 izborilo je nastup velikoj završnici.

Uoči tradicionalne proslave Dana HRT-a, u srijedu, 14. svibnja 2014. u 21h Veliki pogon zagrebačke Tvornice Kulture (Ljudevita Posavskog 1) ugostit će nabolje od najboljih – u izravnom radijskom i internetskom video prijenosu na Drugom programu Hrvatskog radija te pred kamerama HTV-a uživo će nastupiti zagrebački bendovi Auguste, Bad Mushrooms, F5 i Miki Solus, splitski Film Noir, zadarski Scarlet Notes te Krešo i Kisele kiše iz Rijeke. Svojom mladosti, ambicijama i energijom oni će zasigurno prenijeti obilje dobrih vibracija na sve sudionike te sasvim posebne večeri.

Uz natjecateljski dio programa, koncert će otvoriti pobjednici 2. sezone HR demo kluba  Indigo 7, a veliko glazbeno iznenađenje još je tajna.

Ulaz je slobodan.

Ček dis aut