FRICTION TOUR 2011: The Ocean, Intronaut, Red Fang, Earthship

The Ocean Friction Tour Poster-small(2)U sklopu zajedničke europske turneje nazvane FRICTION TOUR , dolaze nam THE OCEAN, INTRONAUT, RED FANG , EARTHSHIP. Sve odreda bendovi koji su majstori svoga izričaja te vrhunskim vladanjem vlastitih instrumenata. Ovaj glasni paket koji će nas prodrmati od glave do pete 9.6.2011. i zatresti zidove Močvare!

Uz odličnu ponudu koncerata koji nas očekuju na ljeto, sa zajedničkim gitarskim nazivnikom (Bring Me The Horizon, Rosetta, Madball, The Black Dahlia Murder, Parkway Drive..) FRICTION TOUR je prvi na redu i poslužiti će kao iskra koja će zapaliti plamen nadrealnih sposobnosti moći riffa!!

Pridružite nam se….

Karte u pretprodaji po cijeni od 90kn/110kn:

ROCKMARK knjižara, Berislavićeva 13, Zagreb
DIRTY OLD SHOP, Tratinska 22, Zagreb

THE OCEAN (Germany, Metal Blade)

http://www.myspace.com/theoceancollective

Frenetični pokreti pet crnih silueta koje izranjaju pod monstruoznim stroboskopskim svjetlom, uz video show i epski orkestralni ton njihove glazbe – pretvaraju live nastupe njemačke metal skupine u događaj tokom kojeg se slušatelji gube mračnim i dinamičnim oceanskim sferama.Kolektiv koji je izronio 2001. iz mračnog podruma zapuštene tvornice aluminija u srcu Berlina, koju je Robin Staps u samo nekoliko tjedana pretvorio u “Oceanland”- podzemni kompleks glazbenog studija i soba, nakon nekoliko desetaka članova izgubljenih u brodolomima turneja, 400 nastupa diljem svijeta uz vrhunska imena poput Opeth, Isis, The Black Dahlia Murder, Cult of Luna, Anathema…te sveukupno 8 službenih izdanja – The Ocean je danas bend koji na vlastitim turnejama osvaja publiku spektakularnim nastupima, a pozitivne kritike na račun njihovog posljednjeg materijala šire se poput požara glazbenom zajednicom.

INTRONAUT (USA, Century Media)

http://www.myspace.com/intronaut

Rijetko koji bend uspijeva efektno ispreplesti intenzitet i inteligenciju poput Intronauta – benda koji uglavnom balansira na tankoj liniji između psihodelične brutalnosti, zaraznih melodija te razarajućih i nepredvidivih izmjena ritma, što svojom svježinom privlači mase da obrate pozornost i čini ovaj bend ljubimcem glazbene kritike. Nema sumnje da svojim uratcima raznose metal kroz nove sfere. Njihov metal zvuk na tri studijska albuma prožimaju elementi prog rocka, orijentalnih i afričkih ritmova i žestoki jazz utjecaj, što je uz publiku i kritičare privuklo i zvučna imena poput The Ocean, Mastodon, Cynic da s njima podjele pozornicu na svojim turnejama te Justin Chancellora (TOOL) da ih počasti svojim bass tonovima na njihovom posljednjem albumu Valley of Smoke (2010.)

RED FANG (USA, Relapse Records)

http://www.myspace.com/redfangpdx

Portlandski bend RED FANG orijentiran je na heavy zvuk: uzbudljiv, ponekad prijeteći, koji na prvu može djelovati jednostavan, no njegova sofisticiranost se otkriva u slojevima tokom opetovanog preslušavanja. Svojim drugim albumom „Murder the Mountains“, koji je producirao Chris Funk (DECEMBERISTS) i miksao Vance Powell (KINGS OF LEON, WHITE STRIPES, RACONTEURS), Red Fang četvorka maše srednjim prstom trendovima i stavlja naglasak na materiju, a ne stil.

EARTHSHIP (Germany, Pelagic Records/Cargo)

http://www.myspace.com/wearetheearthship

EARTHSHIP se probijaju kroz more bendova kao ledolomac na nuklearni pogon opremljeni moćnim riffovima, hrpom groova i domaćeg wiskeya. Bradata posada Earthshipa, predvođena kapetanom Jan Obergom (bivši bubnjar THE OCEANa) je ekipa iskusnih pomoraca, a na vama je da se ukrcate na Earthship krstarenje crnim morem dooma, proga i rock n’rolla.

Ček dis aut