Funk in the trunk w. Paul Murphy(UK) & Tomo Ricov

Spiru-tein i Lounge bar Babbar 24.04. vam predstavljaju Funk in the trunk w. Paul Murphy & Tomo Ricov.

Ako upitate Carl Coxa ili Gilles Petersona tko je najviše utjecao na njihov rad Paul Murphy je pri vrhu te liste, ali ne samo njima već cijeloj jednoj generaciji mladih u Londonu koje je Paul navukao na old school jazz dance.

Old school jazz dance poznat isto kao uk jazz dance je improvizirani muzički stil porijeklom iz Engleske koji se većinom razvijao u sjevernom djelu a posebno u Londonu uz zvukove cuban jazza i sličnim jazz i funk uradcima sa osjetnim latino utjecajem. Inovativni DJ Paul Murphy je započeo trend puštanja takvih muzičkih stilova u Londonskim klubovima kao što s The Horseshoe(ili "Jaffa’s") i Electric Ballroom te se oba smatraju koijevkom UK jazz dance scene.

U kasnim 70ima prošlog stoljeća radio je kao promoter koncerata Nine Simone, kasnije je postao DJ u poznatom Londonskom klubu Bluenote, vodio je tadašnji najbolji dućan sa vinilima Paladium Records i na kraju postao istinska DJ zvijezda u istočnoj europi.

1985 Wire magazine je prvi put proglašavao DJ-a godine i nagrada je zasluženo pripala Paul Murphyu. U tom periodu bio je resident DJ poznatih Londonskih klubova The Wag, 100 Club i prije navedenih Electric Ballroom i Hoxton Square’s Blue Note.

U klubovima je nastupao sa izvođačima kao što su Tito Puente & Celia
Cruz, Art Blakey & The Jazz Messengers, Jimmy McGriff i Lonnie Smith. Isto tako nastupao je na prvom koncertu grupe The Smiths.

2006 za izdavačku kuću Afro Art izdaje album The Trip koji je Gilles Peterson smjestio među top 5 albuma godine na BBC 1 Radio Worldwide Awards. Iste te godine dobiva nagradu John Peel Play more Jazz.
Bio je prvi Engleski DJ pozvan da svira u Japanu i uistinu nema dijela svijeta gdje nije svirao shodno tome samo anegdote sa putovanje su materijal za jednu solidnu knjigu. U Kijevu mu je bilo zabavno ali je tamo obolio od najgore gripe u životu, dok je bio u Tirani strop u toaletu mu se urušio, u Budimpešti su ga poslali u krivu zračnu luku, u Beogradu je toliko puta čuo "Wind of change" od Scorpionsa da je mislio da će poludit, u Sofiji promoter je kolabrirao nakon što je pušio bosansku travu, u Portu je babysittao promotera koji je imao slom živaca, u Saloni na putu za zračnu
luku taksist se potukao sa drugim taksistom, a u Ateni se vozio u najsmrdljivijem taksiju na svijetu i to je samo početak…

U Zagreb dolazi prvi put s toga provjerite s kakvom anegdotom će se vratit kući.

Ček dis aut