Golem u Tvornici kulture

golem

“Da su stvari normalne, onda bi potpuno bilo normalno i da se digne hype oko superbenda Golem koji prvi put izlazi na pozornicu i tako precizno, filozofski, s puno smisla za humor (koji je odavno iz ironije prešao u grotesku) operira po rak ranama ovog društva i to uz poletan, moderan ritam i vrhunsku produkciju da bi i članovi Asian Dub Foundationa ozbiljno pogledali taj bend iako ne razumiju niti jednu riječ ni pjevača, ni sempliranih govora hrvatskih političara koji su protkani kroz pjesme. Tko se još uvijek ne može ‘skinuti’ s posljednjeg albuma Dubioza kolektiva i tko još uvijek vjeruje da TBF imaju najviše smisla za humor taj je spreman za novo iskustvo: Golem!”  (RDD/W.Thompson)

“Golem je bend pred kojim je velika budućnost jer, osim što ga čine vrhunski glazbenici, prvim je albumom krenuo nekim novim glazbenim smjerovima kakvi se ne čuju često na ovim prostorima. Povrh toga, album obiluje izrazito oštrim tekstovima i fantastičnim grooveom te neskrivenom energijom. Sve zajedno više je nego dovoljno za odličan start, a 2012. bit će njihova godina” ( Tportal/D.Jagatić)

“Kad sam vidio Yurija iz ST!llnessa kako izlazi skupa s ostatkom benda na stage znao sam da će ovo biti nastup za pamćenje. Ovo je bio Golemov prvi nastup, i ono što su pokazali može se vrlo jednostavno objasniti – hrvatski Rage Against The Machine. Neobjašnjivi riffovi gitare, bubanj koji je pratio elektronsku podlogu, DJ i basist koji su dobro upotpunjavali ostatak benda te Chakka kao gost Ivanu Juriću Yuriju pokazali su kako se kroz politički osviještene i realne tekstove uz ovakvu glazbu može pružiti kvalitetan glazbeni novitet.” (Muzika.hr/ M.Devčić)

Tako je opisan je prvi koncert grupe Golem. Budući se prvi mačići bacaju u vodu, kako kažu momci iz Golema, u Tvornici nas u petak, 13.01. izgleda očekuje odličan techno-punk spektakl. Poslušajte live nastup ovog benda, a pjesme koje ste dosad imali priliku čuti po raznim društvenim i inim mrežama, ovaj vas put očekuju u novim plesnim aranžmanima. Dugočekivani album Golema – “TROKUT” izašao je prije nepunih mjesec dana, a već prvim singlom i videospotom naziva “Poštovana gospodo” Golem je stekao brojne poklonike. Yuri, Chakka, Marco, Zava, Dekleva i Krešo s gostima Magellanom, Popayem i Vojkom Vrućinom, imena su koja jamče vrhunski live party s kojeg zasigurno nećete otići ravnodušni!

Prvih 50-ak posjetitelja dobit će i specijalni poklon Golemovog partnera Ziggija.

Ulaznice po cijeni od 35 kn potražite u Aquarius Music Shopu – Varšavska 13, Dirty Old Shopu , Rockmarku i Tvornici kulture. Na dan koncerta na ulazu će koštati 45 kn. Vrata Tvornice otvaraju se u 20 sati.

Ček dis aut