Gričevanje Post: jučer, danas, sutra – Brkovi, DJ Bizzo, Kawasaki 3P

Kawasaki 3P

Na Gričevanju Brkovi pale, Brkovi žare

Još jednom ni snijeg, ni kiša, ni snijeg-kiša nisu mogli ništa ‘pokretu’ zvanom Brkovi, zbog kojih se plato Gradec dupkom napunio i prije najavljenog početka koncerta. Ova turbo-folk grupa iz Zagreba, kako su se sami predstavili, bez reda, i uz sugestije iz publike, nizala je hitove – žestoke i pank narodnjake, vlastite kovanice ‘turbo punk folk wellness i spa’.

‘Više od jela, više i od pića volim društvo brkatih mladića’ vrištale su djevojke iz prvih redova, dok se muški zbor iz publike orio ne samo na refrenima. Brkovi su Gričevanju ‘u tihoj zagrebačkoj noći’ poklonili potpuni show od duhovitih najava i verbalnih intermeca frontmena Shamse do nikad ranije izvedenih pjesma koje će na novom albumu ‘izdati’ vrlo uskoro.

Radosni ispraćaj uz Kawasaki 3P

Sutra, na Staru godinu od točno 20 sati na platou Gradec, Gornji grad

Najbolje je zatvaranje ono koje je istovremeno i otvaranje – za kraj prvog Gričevanja, otvaramo vrata 2012. godini, zacopranoj da bude bolja svima i svuda.

Copranje prepuštamo Kawasaki 3P-u, bendu koji potječe još iz davnih devedesetih otkad čarobiraju album za albumom i ne izlaze iz kombija na neprekinutoj turneji koja će završiti na Griču. U klasičnoj R’N’R postavi (bubanj, bas dvije gitare i glas) s neizostavnim trubačem i/ili saksofonistom, što je zaštitni znak njihovog zvuka, Kawasakiji rade glazbu kao magičnu smjesa punk/ska/reage rifova uz obavezne duhačke faze u sve pjesme. Tekstualno, bend slijedi zacrtani recept asfalt-šank-brzina-tribina, uz autoironijski i zafrkantski odmak. Zadnji koncert prije zatvaranja u studio na kreativnu inkubaciju bit će eksplozija moćnog zvuka i zabave i za one s najvećim očekivanjima za novogodišnju noć.

Luft
Koncert kao predgrupa Kawasakijima zaslužio je zagrebački rock bend Luft, za što se borio u konkurenciji 30 drugih bendova koji su se prijavili na natječaj za svježu krv Gričevanja. Ono što je uvjerilo žiri glazbenih profesionalaca, izdavača, kritičara, sponzora i organizatora, sada će pokazati na ovoj ad hoc novogodišnjoj gaži usred grada Zagreba.

Labosh
Zagrijavanje, a u Novoj godini i usijavanje proizvest će još jednom DJ Labosh, s najsočnijom ex-yu disco i synth-pop selekcijom poznatih, manje poznatih i tek otkrivenih plesnih brojeva iz bogatog Jugoton kataloga.

Bolesna braća, Bizzo BriganteVečeras, na Petak 30., još jednom će se na Griču ukazati Bizzo Brigante, ovaj put kao DJ, s netipičnim mash-upom hip-hopa, soula, funka i rocka, filmskih tema 70-ih, mješavine klupskog r’n’b-ja, housea i electro klasika, aktualnih svjetskih hitova i ekskluzivnih remikseva.

Ček dis aut