Gričevanje, proizvedeno u Zagrebu: Predstavljen program

gricevanje

Program novog zimskog festivala pop kulture predstavljen je danas na znak topa iz kule Lotrščak na platou Gradec Gornjeg grada Zagreba, gdje od petka počinje Gričevanje. Na kuhano vino i punč u krug su došli headlineri festivala Bolesna braća, koji u petak otvaraju tri tjedna svakodnevnog vještičarenja, 100 godina nakon što je Zagorka na istom mjestu napisala ‘Gričku vješticu’, Elemental, Pips, Chips & Videoclips i Brkovi. Svi redom iz Zagreba, za Zagrepčane i namjernike spremili su besplatne open air koncerte koji će kulminirati, također besplatnim, dočekom Nove godine uz koncert Kawasaki 3p-a. Doda li se tomu da su kupole u kojima se odvija ostali program zagrebački proizvod, i da je festival tamo otkud je za Zagreb sve krenulo, Gričevanje je u potpunosti proizvedeno u Zagrebu.

Jedinstveno na Gričevanju, kao DJ-ice Vražje dobrih party-ja, angažirane su DJ Jovanka Groz aka Ida Prester, DJ Grička Vještica aka Rujana Jeger, DJ Dracuella aka Ella Dvornik i DJ Kontesa Nera aka Ivana Roščić.

Raspored GričevanjaNo glazbeni line-up tu ne završava: sve do Nove godine u kupolama će se izmijenjivati elekronska senzacija Beat Bustersi, rokeri stare škole Rochelle Rochelle i fantastičan kućni jazz bend za Gričvill jazz night, dok će za preostali klupski zvuk odgovorni biti funk i soul kuhari iz

Funky Kitchen, disco i synth-pop selektor Labosh, Dark Side Of The 80’s DJ Tomi Phantasma, Groodanje tim, Dirty dancing mystique, Lutajući Dj Zdena, DJ-i Radija 808 Phat Phillie i Eddy Ramich, i još jednom bolesni brat Bizzo Bodega s mash-upom hip-hopa, soula, funka, rock klasika, r’n’b-ja i old school hip-hop-a, house i electra.

Glavni gradski coprnjak po pitanju antikviteta i umjetnina Jura Gašparac procijenjivat će vrijednost antikviteta onih koji odluče prodati ‘obiteljsko srebro’, a u stankama pričati nevjerojatne povijesti nekih od najstarijih predmeta iz vlastite kolekcije.

Stand up družina ‘Komedija s nogu’ nedjeljama će vedriti sivu svakodnevnicu, a za djecu će se pobrinutu omiljeni dječji mađioničar Jozo Bozo.

Čak četiri mjesta – Apoteqa, Magija bar, Bubble bar i VINO&INO okupljat će one žedne, dok će mobilni interventni vod Gričevanja pružati hitnu pomoć ‘na terenu’. Coprnice i coprnjaci točit će 20-ak vrsta kuhanih i nekuhanih domaćih rakija proizvedenih od naboljih malih proizvođača, pjenušce, kao i kuhana vina i punčeve.

Za okrijepu će se pobrinuti Tete kuhaju, takozvane Vještice iz kamiona, koje će kuhati začarane juhe, gulaše, bruskete i druga čarobna jela.

Po cijele dane od 11 do 23 sata mali suvremeni autorski obrti, ujedinjeni u Vještičji sajam, prodavat će rukotvorine u vlastitom dizajnu i proizvode iz prirode.

Sve koncerte Gričevanje građanima poklanja besplatno, a svakodnevno tijekom Začaranog sata, od 13 do 15 sati, vještice čarobiraju 10% popusta na sve što se na Gričevanju može kupiti.

Ček dis aut