Hemendex i Vlasta Popić @ ATRIJ TEATRA &TD – SC

Iskoristite ljeto kako treba i pustite da znoj iscuri u ljetnu večer u dvorište ispred &td teatra na indie/newwave/nešto veselici uz Hemendex, koji vam (najvjerojatnije) predstavlja svoj friško snimljeni spot za pjesmu s novog EP-a “Reset 2” i mlade i nabrijane energetske bombe iz Varaždina koje će vam vratiti vjeru u domaću glazbu a odazivaju se na neobično ime Vlasta Popić.

HEMENDEX (Zagreb)

Nastao u jesen 2008, Hemendex je mali kolektiv marljivih radilica sa svih krajeva Hrvatske koji se voli igrati sa spajanjem analognih/digitalnih sintetičkih zvukova s distorziranim gitarama, nastojeći pritom stvoriti nešto što bi osoba iz sada davnih osamdesetih zamišljala kao radijsku pop glazbu iz bliske budućnosti. Osim energične žive svirke Hemendex također nudi i svoje prvo izdanje, samoizdani vinilni ep ograničene naklade nazvan “Reset 1” i planira izdati njegovog nasljednika “Reset 2” u CD formatu na jesen 2011 u suradnji s nezavisnom kućom Geenger Records. U međuvremenu možete uživati u njihovoj besplatnoj kompilaciji live snimaka “Life is not a soundcheck Vol. 1”
www.hmndx.com

VLASTA POPIĆ (Varaždin)

Vlasta Popić je new wave punk/indie pop bend iz Varaždina. Nastaju krajem 2007. , no tek krajem 2009. počinje njihovo zapaženije djelovanje izvan Varaždina. Početkom 2010. izdaju EPNajjača ultimativna mašina za ubijanje” i potom je slijedilo 15-ak koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji (Zagreb, Maribor, Celje, Rijeka, Kutina, Čakovec…) od čega su polovica festivali (Opatijske Barufe, Kaleidoskop u Tuzli, YugoRez u Škofjoj Loki, UFO u Osijeku…).

U svibnju i lipnju glasovima publike pobjeđuju na MAK Festu u Koprivnici te osvajaju 2. mjesto na Hrvatskom Glazbenom Festivalu (HGF). Zasad možda i najveće priznanje stiglo je u srpnju kada su konkurenciji od 370 bendova iz cijele regije primljeni na Jelen Demofest gdje su i ušli u finale. Trenutačno se spremaju na ljetnu turneju, a za jesen 2011. najavljuju prvi album.
www.myspace.com/vlastapopic

Koncert počinje u 21h. Upad je 20 KN.

Ček dis aut