Hype!Mix Summer Play vol. 4: D’N’B poslastica u Novom Vinodolskom

hype-mixZadnji vikend, 16. i 17.08., u Long Beach Bar u Novom Vinodolskom dolazi prava d’n’b poslastica. U petak će zavrtiti ploče Leeks, čiji vas setovi tjeraju na izmišljanje novih plesnih koraka, a nakon njega mlada dama Tekitoka koja je poznata po tome da natjera na ples i okorjele neplesače.

U subotu će talentirani Vukovarac Kula zavrtiti opaki d’n’b set koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a prije njega će nas zagrijati DICE iz Zagreba.

leeksLEEKS (Dirty Beatz, Zg)

Dolazi iz punk-rock korijena, a nakon techno/house faze prelazi na drum’n’bass i bass muziku početkom 2007. godine. Iste godine je izabran za cfsn Nu-comers night kao DJ, formira dnb bend Overbears i počinje stvarati beatove. 2008. godine pridružuje se Dirty Beatz crew-u koji postoje na dnb sceni od samog početka. Organizirao je veliki broj događanja sa mnogim izvođačima koji predstavljaju scenu: June Miller, Mindscape, Jade, Billain, Shimon, Jenna G, Furney, Tayla, Brooks Brothers, Benny Page, Danny Wheeler,… Osim organizacije i rada kao DJ, također istražuje minimal, deep, neuro zvukove u samostalnim projektima, te ima razne suradnje posebno sa Theron Tourettom i Kodinom.

https://soundcloud.com/brat-leeks

tekitokaTEKITOKA (Dirty Beatz, LED)

Jednom davno se zaljubila na „prvi zvuk“. Ta ljubav svakim danom sve više i više raste. Prvo je rezultirala njenim eksperimentiranjem sa produkcijom drum and bass-a, kojom se počela bavit prije otprilike pet godina. Drugi rezultat te ljubavi je DJ Tekitoka. Zaljubljenik je u neopisivu energiju koja prožima drum and bass glazbu pa su i njeni setovi upravo takvi – vrlo energični. Članica je LED kolektiva iz Karlovca koji ove godine slavi 6- godišnjicu postojanja i organizacije LED FESTA. Upravo sa LED-om Tekitoka ostvaruje svoj prvi nastup u Novom Marofu pod organizacijom Moving Udruge. Od tada, bilježi nastupe u gradovima poput Pule, Karlovca, Zagreba, Vukovara, Osijeka, Pazina, Splita te klubovima i večerima: Dnb Sessions, Jabbaton, Vubass, Sirup, Monteparadiso, PitchWise Plane, Trip to Zion, Cohiba, LED FEST 2012, Noć bicikla, EastSubTour, Dirty Beatz, Beat Svega, Drama, LoopJunkies – Karantena, Outlook festival launch party.. Odnedavno, uz LED postaje i članicom najstarijeg dnb crewa u Hrvatskoj koji je samo prošle godine ugostio jedne od trenutno najvecih imena na svjetskoj dnb sceni: Jadea, Billaina i June Millera.

Artisti koji joj predstavljaju neizmjernu inspiraciju i kao takvi su dio njene drum and bass priče koju vam prenosi u svojim setovima su: Noisia, Phace, Billain, Jade, June Miller, Icicle, Ed Rush, Prolix, Optiv, Mefjus, Audio, BTK, Black Sun Empire, Amoss, Blokhe4d, Calyx, Teebee, Break, Misanthrop, Rregula, Dementia, Rockwell, C4C, Krot, Paperclip, Axiom, Gridlok, Neonlight, Maztek, Fourward, Nickbee, The Upbeats, Enei…
Stilovi koje preferira: neurofunk/techstep.

https://soundcloud.com/dina

kula1KULA (Dirty Beatz, VuBass)

Dolazi iz Vukovara, član je DirtyBeatz kolektiva iz Zagreba, organizator VuBass festivala u Vukovaru te pokretač EST programa orijentiranog na promoviranje bass glazbe po Slavoniji.

2011. godine izabran na Nucomers Night-u u sklopu Illectricity festivala organiziranog od strane Confusion kolektiva u Zagrebu.

Svojom profinjenom selekcijom te odličnom tehnikom zaslužio je nastupe širom Hrvatske kao i uz svjetske dnb face poput June Miller, Jade, Billain, Mindscape, L33…
Ove godine pridružuje se DirtyBeatzima pri čemu aktivno sudjeluje u organizaciji prepoznatljivih drum n bass događaja u Zagrebu.

Član je Vukovarske udruge kulturnog aktivizma VUKA koja projektima, festivalima, radionicama, koncertima i drugim aktivnostima promovira sve oblike nezavisne kulturne i društvene scene u Vukovaru.

https://soundcloud.com/kula-vubass

diceDICE (Hype!Mix)

Rezident Long Beach Bara koji je brojnim nastupima u zagrebačkim klubovima ( Aquarius, Shamballa, Gallery, etc. ).  potvrdio svoje mjesto u samome vrhu DJ-inga. Izvođač vrhunske elektronicke glazbe svih vrsta.

https://soundcloud.com/diceprod

Ček dis aut