IN MEMORIAM: Kurt Cobain & Layne Staley

inmem
Kao i svake godine u travnju se sjećamo dva velika i rano preminula rock velikana – Kurt Cobaina i Layne Staleya. U petak 16.04. obilježit ćemo ta dva tužna datuma jednim velikim grunge partyjem u Močvari uz dva tribute banda i video projekcije na velikom platnu. Prošlo je čak 16 godina od prerane smrti legendarnog frontmana Nirvane – Kurt Cobeina i 8 godina od smrti pjevača banda Alice in Chains – kontraverznog Layne Staleya i tim povodom u Močvari će zasvirati bandovi Altera i Elvis in Chains i izvoditi pjesme Nirvane i Alice in Chains, a D.J. Danchee će “voditi” sve prisutne kroz grunge hitove.

KURT COBAIN 05.04.1994.       LAYNE STALEY 05.04.2002.

Datum 05.04. je crnim slovima zapisan u povijesti rock glazbe. Na taj dan, prije 16 godina život si je oduzeo Kurt Cobain jedan od najutjecajnijih glazbenika 90-tih godina prošlog stoljeća koji je sa svojim bandom Nirvana žario i palio širom svijeta i prodavao milijune ploča. Nikada nećemo znati, ali izgleda da je baš taj nenadani i veliki uspjeh natjerao 27-godišnjeg Kurta na samoubojstvo. Na isti dan prije 8 godina još jedan od predvodnika Seattle grunge scene podlegao je dugogodišnjoj ovisnosti o drogama – Layne Staley pjevač grupe Alice in Chains. Tako je scena ostala bez dva sjajna autora – glazbenika – pjevača koji su prerano napustili ovaj svijet jer ‘ko zna koliko bi nam još sjajnih pjesama mogli isporučiti.

Mnogi novi klinci i danas odrastaju uz pjesme Nirvane i Alice in Chains, a činjenica da su i članovi bandova Altera i Elvis in chains bili još klinci kada su Kurt i Layne postizali svoje najveće uspjehe govori u prilog tome jer oni danas pronose njihovo naslijeđe svirajući njihov sjajni repertoar.

Grupa Altera u kojoj sviraju mama i kćer zajedno (!?) su prije dvije godine odsvirali svoju prvu europsku turneju i dočekali izlazak dugoočekivanog prvog albuma “Alternations”. Provjerite kako oni izvode «Smells like teen spirit», «About a girl», «Come as you are», «On a plain», «Lithium», «Heart shaped box», «All apologies», «Pennyroyal tea», «Rape me» i mnoge druge.

Grupa Pulfer već dugi niz godina njeguje grunge zvuk, a ovog petka će nam pod imenom Elvis in Chains zasvirati velike hitove Alice in Chains – „We die young“, „Angry chair“, „Man in the box“, „Them bones“, Down in the hole“, „Rooster“ i mnoge druge.

Za sve ljubitelje grunge zvuka i za sve štovatelje pokojnog Kurta i Laynea petak 16.04. u Močvari je pravo mjesto na kojem treba biti, a ulaznice za najveći grunge party u gradu mogu se nabaviti na ulazu u klub po cijeni od 35 kuna. Početak od 21 sat.

Ček dis aut