Izložba ‘Porin Photo Fame 2012’ u Zagrebu

bruce-springsteen_anastazij

U zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović otvorena je izložba fotografija „Porin Photo Fame 2012“ Anastazije Vržine.

Izložba fotografija dobitnika Diskografske nagrade Porin u koncertnoj akciji predstavlja 24 poznata glazbena imena a prvi je put predstavljena ovog svibnja u Opatiji i Rijeci, gdje je s uspjehom održan 19. Porin.
Pred objektivom Vržinina foto-aparata proteklih godina našli su se The Bambi Molesters, Gibonni, Goran Bare, Hladno Pivo, Ivana Kindl, Jinx, Josipa Lisac, Let3, Maksim Mrvica, Massimo, Neno Belan, Nina Badrić, Oliver Dragojević, Parni Valjak, Pips Chips & Videoclips, Psihomodo Pop, Svadbas, TBF, Tamara Obrovac, Tomislav Goluban, Tony Cetinski, Damir Urban, Darko Rundek i  Zagrebačka filharmonija. Za tu su prigodu probrani samo najbolji portreti koji će sigurno zanimati i same glazbenike i njihovu publiku.

Do 24. prosinca, u popularnoj knjižnici u Preradovićevoj ulici 5, izložbu sada mogu pogledati i Zagrepčani – kao podsjetnik na veoma uspješnu sezonu Porina iza nas ali i kao najavu jubilarnog 20. izdanja nagrade, u proljeće 2013.
Glazbena novinarka i fotografkinja Anastazija Vržina je ove godine prešla granice Hrvatske potvrdivši se s dva uspjeha: ovog ljeta je nekoliko njezinih fotografija završilo u službenom video spotu “Every Road Leads Home to You“ s albuma “Aftermath of the Lowdown” Bon Jovijevog gitariste Richiea Sambore.

Čuveni britanski glazbeni magazin New Musical Express (NME) posljednjih godina u suradnji s Nikonom organizira “NME Music Photography Awards with Nikon”. Ove je  godine,od 7.000 prijavljenih fotografija, Anastazijina fotografija Brucea Springsteena u komunikaciji s publikom, snimljena na koncertu u Trstu, ušla u finalnih 8 u kategoriji Live te završila kao drugoplasirana.  Fotografija se potom našla u izložbi “ NME Music Photography Awards 2012 with Nikon” koja je bila postavljena u čuvenoj GettyImages Gallery u Londonu od 7.11 -30.11.” I The Boss je jedan od dobitnika Porina, budući da se nagrada svake godine dodjeljuje i u nekoliko inozemnih kategorija.

Ček dis aut