Jinxi na krovu MSU-a

Jadranka Yaya Ivaniš foto: Ksenija Mikor
Jadranka Yaya Ivaniš
foto: Ksenija Mikor

Nakon niza odlično prihvaćenih rođendanskih koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji, grupa Jinx priprema „baciti urok“ i na krov MSU-a u subotu u 21.00 sat u sklopu finalne večeri „Ljeta u MSU! uz Jadransko“. Tako svi oni koji se odluče iskusiti groznicu subotnje večeri na jedinstvenoj koncertnoj lokaciji, uvjerit će se da postoje i dobri uroci, poput popularnih Jinxa, od kojih se može očekivati samo odlična svirka dobro znanih disco-evergreena koji već 20 godina izazivaju na ples mnogobrojne ljubitelje dobre glazbe. Postoji i simbolika u izboru benda koji zatvara ovaj multimedijski projekt s obzirom da su upravo Jinxi pretprošle godine prvi imali čast koncertno otvoriti široj javnosti krov MSU-a.

Stoga, jinxofili ali i ostali ljubitelji vrhunskih zabavno-kulturoloških manifestacija imaju dobar razlog proslaviti završetak „Ljeta u MSU! uz Jadransko“ i zajedno s legendarnim bendom baciti mnoštvo plesnih uroka na zagrebačko nebo s vrha muzeja.

A što sve namjerava zđinksati ova popularna grupa glazbenika u finalnoj večeri ljetne sezone MSU-a nagovijestila je Jadranka Ivaniš Yaya, glavni vokal Jinxa:

Uslijed klimatskih promjena više se isplati biti u kontinentalnim dijelovima zemlje zbog zanimljivih sadržaja poput koncerata na vrhovima krovova muzeja. Kiša neće padati jer ćemo baciti voodoo tako da slobodno možete doći. Nemojte očekivati da ćemo biti preplanulog tena. Nadamo se nekako da bi ovo naše zatvaranje Krovovanja trebalo biti točka na I. Mi smo ipak prvi bacili “urok” na krov prije 2 godine. Ovogodišnja “okupacija” krova pokazuje i dokazuje kako je to bio i jest odličan potez MSU-a. Nikad se ne zna, možda to postane i dio tradicije – Jinxi svake godine zatvaraju MSU krovovanje? S dobrim urocima se nije za igrati 🙂 Vidimo se u subotu.

Koncert na krovu MSU-a pruža još jednu priliku vidjeti Jinxe na djelu na njihovoj rođendanskoj turneji Hrvatskom, Slovenijom, Srbijom, BiH i šire. Iako im je 20 godina tek, pripremaju večer za pamćenje prožetu dobrim urocima i odličnom zabavom u kojoj je baš sve po ukusu njihovih najokorjelijih fanova. Uz atraktivni presjek vrhunske karijere u kojem će se moći uživati u hitovima, od kojih su mnogi tijekom proteklih 20 godina postali međugeneracijski evergreeni, bit će na pozornici mjesta i za glazbene poslastice iz repertoara Jinxa koje nisu standardne na njihovim set-listama.

Sve to ukazuje na dobro osmišljene ljetne planove MSU-a koji se šest tjedana odvijaju u suradnji s 24sata, Zagrebačkim plavim i pod generalnim pokroviteljstvom Jadranskog osiguranja. Tako su se do sada na krov MSU-a penjala vodeća domaća imena poput Rundek Cargo Trija, Elementala, Urban & 4, Gustafa, Bambi Molestersa te uskoro i Jinxa.

Ova multimedijska manifestacija za ulaznicu od 79 Kuna nudi subotnju zabavu u tri fazekoncerte na krovu muzeja, filmsku projekciju i veliku retrospektivnu izložbu Vlaste Delimar, a budući da je broj ulaznica ograničen zbog sigurnosti ove atraktivne lokacije, ulaznice je potrebno osigurati na vrijeme preko Entrio prodajne mreže ili na blagajni MSU-a, preporučuju iz MSU-a.

Osim u subotu, odličan provod se organizira i u petak od 20 sati na platou ispred restorana MSU kada će nastupiti grupa Greenhouse Blues Band, vokalno-instrumentalni sastav od devet članova koji njeguje blues, soul i funk izričaj plesnog ritma, a već duže od 10 godina djeluje širom Hrvatske i Slovenije.

Ove subote, osim velikog koncerta Jinxa i posjeta izložbi Vlaste Delimar, može se pogledati filmska projekcija nagrađivane američke ljubavne drame „Prije ponoći“ u dva termina, od 17:30 te 19:30 sati. Izložba Vlaste Delimar pod nazivom „To sam ja“ bit će otvorena za sve posjetitelje radnim danom od 11 do 21 sat, osim ponedjeljkom, a subotama od 11 do 24 sata sve do kraja ljetne sezone koja završava Vlastinom rođendanskom zabavom 31. srpnja.

Ček dis aut