Jon Spencers HEAVY TRASH

HEAVY TRASH, band kojeg čine dva velika restauratora i inovatora suvremenog rock’n’rolla Jon Spencer i Matt Verta Ray (uz pratnju sjajnih glazbenika koje zadnjih godina spretno biraju za svoje koncertne i studijske podvige) stiže prvi puta u Zagreb u klub Boogaloo 17. rujna 2009.

Jon Spencer je rock persona koji već dugi niz godina donosi uzbuđenje u rock svijet svojim fenomenalnim pjesmama, bandovima i albumima. Burnu i bogatu karijeru započeo je sa “Pussy Galore” punk thash garažnim bandom s rockerskim senzibilitetom koji su se bavili “rastavljanjem” rock povijesti, da bi se nakon toga s “Blues Explosion” vratio ka blues korijenima i oplemenio ih neizbrisivim suvremenim popularnim glazbenim izričajem. Njegovi sjajni nastupi donijeli su mu nadimke od strane novinara “Mojo spirit and red hot deliverer”, “Daddy boss Hog”, “Blues Exploder and Microphone Destroyer”, a u svim svojim inkarnacijama i bandovima Jon Spencer je surađivao s mnogim poznatim i manje poznatim glazbenicima poput Rufus Thomasa, R.L. Burnsidea ili Andre Williamsa! Ako spomenemo da su njegovi fanovi i suradnici i poznati holywoodski glumci Winona Ryder, Giovanni Ribisi i John C. Reilly koji su glumili u spotu za pjesmu “Talk about the Blues” onda postaje jasno koliko je velik utjecaj Jon Spencera na suvremenu rock glazbu.

Najnovija faza u bogatoj karijeri ovog rock genijalca je novi band HEAVY TRASH u kojem sjajno surađuje sa svojim dobrim prijateljem i još jednim velikanom, Matt Verta Rayem kojeg poznajemo iz banda “Speedball Baby”. I Matt, kao i Jon, ima zanimljivu i bogatu karijeru i životni put te je, slično kao i Spencer, vrlo zanimljiva glazbena ikona i fenomenalni gitarist. Osim toga Matt je i vlasnik velike originalne kolekcije singlica na 78 okretaja legendarnih Sun records, učio je tajne zanata od Bo Didleya, a sam proizvodi svoja pojačala, stare eho mašine, a u njegov studio “NY head” stižu bandovi sa svih strana svijeta kako bi surađivali sa ovim “ludim znanstvenikom”. No Matt najbolje svira gitaru što je bilo jedna od okosnica Speedball Baby banda, a u HEAVY TRASH njegov je zvuk “sjeo” na pravo mjesto.

Ovaj “ubitačni” dvojac svira “opasni i otrovni” rockabilly zvuk koji je puno više od toga. Inspirirani zvukom 50-tih Jon i Matt su stvorili mix bluesa, alternativnog countryja, americane i garažnog punka! Čini vam se nezamisliva kombinacija? Poslušajte album “Going Way Out With Heavy Trash” i saznajte kakvi se magični zvukovi tu kriju i zašto ga kritičari proglašavaju najboljim rockabilly albumom desetljeća. No to je tek pola priče – njihovi live nastupi su ono što ih izdvaja daleko od ostalih i čini istinskom rock atrakcijom! Ako se sjećate fenomenalnih i do bola energijom nabijenih koncerata “Jon Spencer Blues Explosion” onda samo možete naslutiti što Vas očekuje na premijernom nastupu HEAVY TRASH-a u Zagrebu. Otvorenje koncertne sezone kluba Boogaloo počinje u četvrtak 17.09. od 20 sati uz “veliki prasak”! Ne propustite ono o čemu će se još godinama pričati kao o koncertu na kojem se moralo biti!

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 140 kn na prodajnim mjestima – Dancing Bear, Boogaloo, FreeBird, Dirty Old Shop, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima eventima. Prije nego potrčite po svoju ulaznicu provjerite kako Heavy Trash predvođeni Jon Spencerom izgledaju live –

http://www.youtube.com/watch?v=osNUECNhlbU&feature=related

Više informacija na:

http://www.myspace.com/heavytrash

http://www.heavytrash.net/

https://www.facebook.com/dobriduh.rocknrolla

 

Ček dis aut