Još četiri dana do izložbe ‘STRAIGHT TO R’N’R’ ili ‘OBJEKTIVOM U ROCK’N’ROLL’

clip_image002Dvoje od najistaknutijih predstavnika vrhunske umjetničke koncertne fotografije Anastazija Vržina i Željko Jelenski će u četvrtak, 22.12. u 19.30 sati javnosti predstaviti konceptualnu izložbu rock fotografija “Straight to R’n’R” odnosno “Objektivom u Rock’n’Roll” u kojoj će prikazati izvođače s jednog koncerta u “…stereo fotografijama zajedničkog ugođaja ‘Crno bijelo u boji’…”, kako se o izložbi izrazio Željko Marciuš.

Na izložbi će biti prikazano preko 15 konceptualnih setova svjetskih i dva domaća izvođača: Arcade Fire, Billy Idol, Darko Rundek, Deathstars, Iggy Pop, Jon Bon Jovi (Bon Jovi), Joe Cocker, Lennz Kravity, Parni Valjak, Richie Sambora (Bon Jovi), Roger Waters, Santana, Sade, Shakira, Skin (Skunk Anansie)….

Dva “rasparena seta” koja su autori uparili prema vlastitom ritmu i dinamici prikazuju Bona (U2) i Nicka Cavea, te Rammstein i Apocalypticu…

Otvorenje izložbe autori će također prigodno iskoristiti za predstavljanje vlastitog autorskog art kalendara za 2012. godinu velikog formata 70×50 cm s istoimenim nazivom: “Straight to R’n’R”.

Izložba “Straight to R’n’R” je primjereno prodajna: po blagdanskim promotivnim cijenama (do 31.12.!) moći će se kupiti izloženi setovi, po setu s okvirom cijena je 900 kn, a koji mogu zaljubljenicima u glazbu i fotografiju biti izvrstan blagdanski dar pod bor.

Ulaz je slobodan.

O KONCERTNOJ FOTOGRAFIJI

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe koncertne fotografije. Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi – jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

clip_image004 Službene stranice Anastazije Vržina: www.anastazijavrzina.com
E-mail kontakt: mail@anastazijavrzina.com

 

clip_image006 Službene stranice Željka Jelenskog: www.photo-jelenski.com
E-mail kontakt: zjelenski@gmail.com,

Ček dis aut