KATAKLYSM u Močvari

Kanadski death metalci Kataklysm osnovani su 1991. godine i svoj glazbeni stil nazivaju "northern hyperblast" zbog ekstremno brzog sviranja bubnjara Max Duhamela. Kataklysm su od samog početka poznati kao ultra brz i kaotičan metal bend te su zbog toga proglašeni za jedan od najboljih death metal bendova na svijetu. S vremenom se njihova glazba mijenjala, a najveća promjena dolazi sa albumom „Victims of this Fallen World“ iz 1998. godine kada u bend dolazi karizmatični Maurizio Iacono i preuzima mjesto pjevača. S tim albumom su se približili melodic death metalu, no već na idućem albumu „The Prophecy (Stigmata of the Immaculate)“ iz 2000. godine vraćaju se svom brzom i kaotičnom zvuku, ovoga puta sa blagim utjecajem thrash metala.

Na ovoj turneji Kataklysm pored što predstavljaju svoj posljednji vrlo hvaljeni album „Heaven’s Venom“ (Nuclear Blast / Trolik) slave i svoju dvadesetgodišnjicu postojanja. Na svoje će hrvatsko gostovanje dovesti čak tri support benda, stilske kolege Karnak iz Italije i Pestifer iz Belgije, te finske thrash metalce Dead Shape Figure.

Koncert će se održati u četvrtak 26. svibnja s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Močvari. Cijena ulaznice je 100 kuna, a mogu se kupiti na sljedećim mjestima: Močvara – Trnjanski nasip bb , Moldoror – Lopašićeva 3 , Planet Music – Ilica 37, Kovač – Masarykova 14 , Dancing Bear – Gundulićeva 7 , Dirty Old Shop – Tratinska 22, Rockmark – Berislavićeva 13 u Zagrebu, te Rock Shop Stres u Osijeku i My Way u Požegi, a mogu se i rezervirati na e-mail rezervacije@twilight-mag.net. Na ulazu će ulaznica koštati 120 kn.

Ček dis aut