Koncert za Baru u Močvari

zabaruVeć 12 godina, u Močvari se u svibnju održava koncert posvećen Ivici Baričeviću – Bari.

Prijatelji, suradnici, ljubitelji muzike i ostali ljudi dobre volje na taj se način simbolično sjete Bare – dizajnera, izdavača, koncertnog promotora, glazbenika i prije svega velikog čovjeka, čiji je rad i entuzijazam omogućio mnogo ugodniji život potkraj 90-tih i početkom 00-tih u Zagrebu.

GATOS DEL MUNDO (Zadar)
https://www.youtube.com/watch?v=3WhiXC3bw8o
http://www.facebook.com/GatosDelMundo
http://gatosdelmundo.bandcamp.com/
http://www.last.fm/music/Gatos+Del+Mundo
http://www.discogs.com/artist/3193402-Gatos-Del-Mundo
http://soundcloud.com/gatos-del-mundo
http://www.deezer.com/artist/5538045

Gatos Del Mundo je trio koji dolazi iz Zadra. Grupa je nastala kad su se skupili članovi eksperimentalne/noise rock grupe [mandelbrot set] i punk rock grupe Trn u Oku s namjerom da sviraju “pomaknuti punk”. Svoju mješavinu punk rocka i art rocka nošenu debelim valom psihodelije, i s povremenim skretanjem u vode avangarde jednostavno su obuhvatili terminom “art punk”. Jednom kad je poslušao dvije pjesme član grupe Atheist Rap je uzviknuo “ovo je kao da Syd Barrett svira punk!” Druga usporedba za opis njihove glazbe došla je od neimenovanog fana koji je rekao “kao da su Pistolsi slušali Philipa Glassa”. Grupa je odsvirala više koncerata koji su lokalno pobudili značajni interes i pohvale. Također iza sebe imaju dva objavljena nosača zvuka. Jedan je EP album “Transmitter” objavljen na CD-u i kazeti za Guranje s litice Records. Drugi je singlica s pjesmama Invictus/Solarna jedra objavljena za Geenger Records.
Ovo je prvi nastup Gatosa u Močvari. Obavezan koncert za sve koji istovremeno vole iskreni punk rock, ali i svježinu eksperimentiranja i odbijanje za žanrovsko zatvaranje.

DALSTROY (Osijek)
https://www.youtube.com/watch?v=-ABOtEkdWik
http://www.facebook.com/pages/Dalstroy/1379953772229383
http://www.last.fm/music/Dalstroy
http://www.discogs.com/artist/3193398-Dalstroy
http://dalstroy.bandcamp.com/

Osječki noise-rock bend koji je započeo s probama u jesen 2011. Glazbu koju stvara ovaj bend, sačinjen od bivših i sadašnjih članova grupa Cog, In Ruff, Go Mars! itd. karakterizira stalna izmjena distorziranih i eksplozivnih gitarskih rifova, kompleksnih ritmova, repetitivnih bas dionica, ambijentalnih i melodičnih dijelova, kao i sintetičkih računalnih zvukova.

RENS ARGOA (Koprivnica)
https://www.youtube.com/watch?v=BdSZADlr9OM
http://www.facebook.com/rensargoapage
http://www.last.fm/music/Rens+Argoa
https://www.youtube.com/user/rensargoa/videos
https://soundcloud.com/rensargoa
http://rensargoa.bandcamp.com/

Rens Argoa je instrumentalni trio koji se zabavlja ritmičnim riffovima i psihodeličnim melodijama, ubacujući bučni rokenrol u epruvetu i mućkajući ju četrdesetak minuta. U Močvaru su prošli put, kažu, došli iz žabokrečine, no specijalno za ovaj koncert odjavili su prebivalište i preselili u baru, smatrajući to nekako prikladnijim.

Ček dis aut