Kultni Van Gogh stiže u Varaždin

van-gogh

Ususret Varaždin Rock Festivalu koji će se 10. i 11. lipnja održati u Areni Varaždin, kultni beogradski bend Van Gogh, bit će uz druga jaka rockerska imena zasigurno jedna od glavnih atrakcija Festivala!

Jučerašnja promocija novog CD i DVD izdanja „Total“ grupe Van Gogh, objavljenog isključivo za hrvatsko tržište povodom 25. godišnjice njihova postojanja bila je odlična prilika i povod da bend najavi svoj prvi veliki koncert u Varaždinu 11. lipnja 2011., koji će održati u sklopu drugoga dana Varaždin Rock Festivala u Areni Varaždin, a na kojem će nastupiti poznati rock bendovi iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.

Van Goghovci u Varaždinu sviraju po prvi puta, a ujedno upravo koncertom u Varaždinu započinju svoju hrvatsku turneju u povodu 25. godišnjice benda za koji kažu da od samih početaka ni u jednom trenu nije izgubio svoj izvanserijski umjetnički naboj.

„I nakon 25 godina, mi nikad nismo bili spremniji za rock’n’roll i u Varaždin stižemo u tom duhu!“ kazao nam je Zvonimir Đukić-Đule, karizmatični frontmen i gitarist benda koji uz sve svoje uspjehe iza sebe ima i nagradu MTV-a za najbolji regionalni bend. Šule i Van Goghovci ne skrivaju koliko im je nastup na Varaždin Rock Festivalu izazovan ali i značajan.

„Koncert u Varaždinu je za Van Gogh ne samo običan koncert, jer nastupamo u tom gradu po prvi puta, a čast nam je i podržati jedan rock festival kao što je 1. VRF. Ujedno, taj nam je koncert i koncertna promocija našeg novog albuma, prvog velikog kopilacijskog albuma koji našoj vjernoj publici predstavlja presjek našeg glazbenog stvaranja kroz 25 godina“, naglašava Đule, ističući da se na albumu „Total“ nalazi 17 pjesama benda iz svih razdoblja, te također i 23 video spota, a album se pojavljuje kao ekskluzivno izdanje Croatia Recordsa. Inače, aktualni singl Van Gogha, pjesmu „Aerodrom", možete čuti u eteru radio stanicama diljem Hrvatske,

„Unatoč tisućama koncerata koji su za nama, uvijek postoji ta neka mala, slatka trema koju sada osjećamo i pred varaždinski nastup. Tu tremu osobno smatram i korisnom, jer mene uvijek razdrma i kada napokon stanem na binu, adrenalin mi je na najvišoj razini i tako mogu dati ama baš sve od sebe i dati se publici,“ priča Đule te nastavlja „ kroz koncert u Varaždinu, nakon više sporadičnih nastupa našeg benda po Hrvatskoj, započinjemo jednu ozbiljnu glazbenu priču Van Gogha. Armatura naše glazbe je uvijek bila emotivna i energetska, kroz sve ove godine, ali nekako se do sada nije dogodio pravi trenutak da otpočnemo s ozbiljnom koncertnom promocijom benda. No, sada je sve drugačije i publiku u Varaždinu očekuje onaj pravi, najbolji Van Gogh!“

Ulaznice za VRF mogu se i dalje kupiti kupiti po cijeni od 150 kn za dvodnevnu, festivalsku ulaznicu, ili pak jednodnevnu, po cijeni od 90 kn preko sustava Eventim.hr te na brojnim prodajnim mjestima u Varaždinu i Čakovcu.

Ček dis aut