Kylesa otvara 3. Delta Summer Street Session Festival u Rijeci

Kylesa - foto: Geoff Johnson
Kylesa – foto: Geoff Johnson

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha ovog open air festivala koji je održan ispred prostorija Udruge Ri Rock u Rijeci, u potpunom underground okruženju, odlučeno je da se i ove godine održi još jedan broj Delta Summer Street Session Festival 04.07.2014. Kako bi uspjeli u startu porušiti sve blokade mizantropije koja ljeti kruži Rijekom ovaj mali festival ovoga puta ugostit će veliki bend i to nikog drugog do poznati sludge metal benda Kylesa. Na prostorima kompleksa Delta uz osobni odabir Kylese nastupit će i bend koji ih prati na Europskoj turneji. Riječ je o izvrsnom eksperimentalnom metal bendu Lazer/Wulf.  Nastupom samo dva izvođača otvorila su se vrata za nastup domaćeg benda gdje je za to mjesto izabran stoner rock-metal bend Uma Thurman iz Rijeke. Delta Summer Street Session festival je zamišljen kao projekt kojim bi se poboljšala kvaliteta kulturnih događanja u gradu Rijeci za vrijeme ljetnih mjeseci, kada se klubovi zatvore i kada gradu nedostaje koncertnih događanja. Tako se nadamo da će i ove godine posjećenost publike i koncerti raznih bendova što iz Rijeke, što iz drugih gradova i država dokazati da alternativa u Gradu Rijeci živi i ljeti.

KYLESA

Kylesa je američki sludge metal bend iz Savannah/ SAD. Njihova glazba sadrži eksperimentalizam s munjevitim rifovima, dropanim gitarama i elementima psihodeličnog stoner rocka. Bend je osnovana 2001. godine od strane bivših članova Damad, uz dodatak Laure, karizmatične vokalistice/ gitaristice koja vodi ovu bandu odmetnika. U trinaestogodišnjem postojanju je došlo do promjena u postavi gdje su preostali jedini originalni članovi Phillip Cope i spomenuta Laura Pleasants. Bend 2006. dolazi do lude ideje pojačavanja već dovoljno bučne mašinerije udruženom snagom dva bubnjara čime intenziviraju bubnjarske zahvate praćene žestokim gitarama i harsh vokalima koji kromiraju zvuk u mašinu te odvode slušatelje u strane dimenzije dubokog i mračnog, ali na trenutke i slikovito iscrtanog melodijom prirodnog i spokojnog. Iza sebe imaju šest albuma, a na trenutnoj turneji prezentiraju svoj novi album “Ultraviolet”. Pošto im je ovo tek drugi dolazak u Hrvatsku odsvirat će naravno i pokoji stariji hit kako bi obradovali svoje vjerne fanove kojih, gledajući koncert u Zagrebu 2010. ima popriličan broj. Zagrebački koncert Kylese pokosio je obožavatelje i isto nas očekuje i na ovom koncertu u Rijeci. Nikako nemojte propustiti ovu glazbenu oluju!

Službena Stranica: http://kylesa.com/site/
Službena Facebook Stranica: https://www.facebook.com/KYLESAmusic

LAZER/WULF

Iako još nemaju izdan prvi album  Lazer/Wulf je prepoznat od mnogih glazbenih kritičara kao nevjerojatno kvalitetna nepogodnost zvuka. Iz tog razloga je Kylesa uskočila u priču i odabrala ovaj izvrstan bend da zasvira s njima na turneji. Bend je osnovan 2008 godine i dolaze iz Atlante / SAD. Za sada iza sebe imaju demo album “ Void That Isn’t ” iz 2009 i EP “ There Was A Hole Here. It’s Gone Now. ” iz 2012, full album je upravo u izdavanju za Retrofuturist Records čiji su vlasnici upravo članovi KYLESE. Matematički zli, žestoki, ali i na trenutke funky, zanimljiva su kombinacija čistog ludila koje će pokositi svakog slušatelja. Lazer/Wulf je eksperimentalni metal bend no naglasiti ćemo ono najbitnije, a to je da je sam bend instrumentalan uz pokoje “urlanje” od strane članova kojeg čine Sean Peiffer na bass gitari, Bryan Aiken na gitari te Brad Rice na bubnjevima.

Službena Stranica: http://lazerwulf.com/
Služebna Facebook Stranica: https://www.facebook.com/lazerwulves

UMA THURMAN

Za domaćine ovog velikog događaja izabrani su riječki stoneri Uma Thurman. Bend koji se krije iza imena muze slavnog redatelja Tarantina otvorit će festival drugi put po redu. Instrumentalni četverac s neizbježno moćnom snagom savršeno odgovara za ovaj događaj  zbog žanrovske sličnosti sa Kylesom i Lazer/Wulfom. Bend postoji od 2010. godine, a dosad su izbacili dva albuma. Prvi album jednostavno nazvan “Uma Thurman” iz 201.1 i drugi “ I am the High Fucking Priestess “ iz 2014. Mistične melodije koje se provlače kroz pjesme odaju da se iza sljedećeg zavoja sprema masivni odron žestokog zvuka. Izjedajuće bass dionice, tektonski bubnjevi i masni gitarski rifovi odlike su ovog benda koji vješto uz igranje sa žanrovima ipak pluta po klasičnim stoner vodama, ali s jednim posebnim štihom nedokučivog. Uma zna povesti slušatelja u drugu dimenziju, ali i rasplesati s veselim ritmovima da bi se potom opet vratila u bezumlje žestine.

Službena Stranica: http://fatbrek.blogspot.com/p/uma-thurman.html
Službena Facebook Stranica: https://www.facebook.com/pages/Uma-Thurman/164039753627308

Ulaznice za otvaranje festivala su ograničene i iznosit će u pretprodaji 80,00kn, a na sam dan koncerta 100,00kn, te će ih se moći nabaviti po pretprodajnoj cijeni u Dallas Music Shopu u  Zagrebu i Rijeci i Dirty Old Shopu u Zagrebu te putem sustava Entrio.hr.
Posebna ponuda: On line kupovina “early bird” karte putem Entrio.hr sustava po sniženoj cijeni od 65,00kn koja traje od 18.04.2014. do 25.04.2014.

ENTRIO.hr: https://www.entrio.hr/event/kylesa-usa-lazerwolf-usa-uma-thurman-ri-delta-summer-street-session-1465

Ček dis aut