Lamb Of God u zagrebačkom klubu Boogaloo

lamb-of-god

Američka groove metal skupina Lamb Of God nastupit će 26.06.2012. godine u zagrebačkom klubu Boogaloo, a vlasnici Metalfest ulaznica imat će poseban popust na cijenu ulaznice za taj koncert.

S obzirom da njihov nastup na Metalfestu nije mogao biti realiziran zbog toga jer im datumi nisu odgovarali, posjetitelji Metalfesta Croatia imat će poseban popust na ovaj koncert. Naime, prilikom kupnje ulaznica za Lamb Of God u klubu Boogaloo, uz predočenje Metalfest ulaznice, ostvarit će se popust na redovnu cijenu. Lamb Of God je bio jedan od najtraženijih bendova za nastup na Metalfestu Croatia, no kako nije mogao nastupiti u Zadru, fanovi će satisfakciju dobiti svega tri tjedna kasnije u Zagrebu. Informaciju o cijenama ulaznica, popustu, načinu ostvarivanja i predgrupama objavit ćemo uskoro i tu Vam informaciju dostaviti.

Lamb Of God osnovan je 1994. godine pod imenom Burn The Priest, snimio nekoliko demo materijala, a 1999. i istoimeni debi album. Ubrzo nakon njegova izlaska mijenja ime u sadašnje i započinje streloviti uspon, postavši vrlo brzo jedan od zaštitnih znakova modernog američkog heavy metala, koji je u medijima dobio naziv „New Wave Of American Heavy Metal“.

S albumom „New American Gospel“ (2000) hvataju ‘zalet’, a sa „As the Palaces Burn“ (2003) postaju ono što je već napomenuto – velikani američkog metala. Vrhunac popularnosti stiže s albumom „Ashes Of The Wake“ (2004.), koji se u prvom tjednu prodaje u 35.000 kopija i ulazi na Billboardovu ljestvicu. Album je rađen pod jačim političkim usmjerenjem od svih dotadašnjih, s akcentom na rat u Iraku, a naslovna pjesma uključuje isječke interviewa bivšeg marinca Jimmya Masseya kojeg je dao po povratku iz rata u Iraku. Album je, s tiražom od preko pola milijuna, najprodavanije izdanje Lamb Of Goda.

Ashes Of The Wake

http://www.youtube.com/watch?v=VPf8BR7YYkw

Live „Killadelphia“ izlazi 2005., a novi studijski album „Sacrament“ 2006. godine i sa 63.000 prodanih kopija osvaja 6. mjesto na Billboardovoj ljestvici, te ‘zarađuje’ nominaciju za Grammy. „Wrath“ (2009) prolazi još bolje, 2. na Billboardu i 68.000 prodanih kopija, a „Resolution“, izdanje koje izlazi 24.01. spada u kategoriju najiščekivanijih metal albuma godine.

Naravno, uspješne albume popratile su brojne turneje i festivalski nastupi s većim i s manjim metal bendovima, te Lamb Of God prometnule u jedan od najzanimljivijih i najpoželjnijih metal bendova na svim svjetskim lokacijama.

Ček dis aut