Legendarni britanski DJ Format u Zagrebu

DJ FORMAT_PLAKATDJ Format je strastveni ljubitelj ‘vrele’ plesne glazbe, jedan od najvećih europskih ”diggera’ – kolekcionara rijetkih, zaboravljenih gramofonskih ploča. DJ Format putuje svijetom, nastupajući na partyima s DJ zvijezdama scratch, breaks, B-boys stila, usput obilazeći skrivene vynile second hand dućane sakupljajući (iskopavajući) one najbolje plesne groove ploče što je neka nacija ostavila/zaboravila. U miksu DJ Formata možete čuti npr. sample japanskog soul benda 60s u miksu sa iranskim funkom 70, kada će odjednom virtuoznim stilom uleteti uz scratch sample nekog ex yu funk dragulja. DJ Format je jedan od danas rijetkih i najboljih europskih old school DJ-eva  koji doslovno ‘pali’ dancefloor uz pomoć: dva gramofona i hrpom rijetke, pažljivo birane groove glazbe iz raznih dijelova svijeta.

19.04. DJ Format premijerno će nastupiti u Hrvatskoj u klubu Aquarius u sklopu SoulKeks programa uz podršku dobro poznatih DJ-a: Mr. DIRTY HAIRY  i Gdin. SMEĐI ŠEĆER. Ljubitelji  Hip Hopa i B boys kulture tj glazbe uopće, kao i oni koji vole plesati bez ograničenja zaboravivši na danceflooru sve probleme ovog svijeta,  sigurno trebaju zabilježiti  19. travnja u svoj raspored.

Pored ozbiljnog pristupa DJ-ingu, Format također sklada/producira glazbu te iza sebe ima niz breaks groove hip hop albuma funk i soul senzibiliteta koji su ostvarili veliki uspjeh u svijetu hip hop kulture.  2003. izdaje debi album “Music For The Mature B-Boy” na kojem gostuju Chali 2na i Akil članovi Jurassic 5 te zajedno sa MC Dominalom iste godine kreće na turneju i dobija titulu od strane brightonske urbane scene za najboljeg britanskog mladog alternativnog hip hop DJ-a i producenta. 2004. godine trijumfira na Reading & Leeds festivalu te nakon toga kreće na turneju po cijeloj Europi, sjevernoj Americi i Australiji.

Sljedi novi album 2006. “If You Can’t Join ‘Em… Beat ‘Em” s kojim kreće na novu turneju na kojoj uživo izvodi album i ostvaruje nove uspjehe. 2007. pozvan je od prestižnog londonskog kluba FABRIC da uradi miks za svjetski poznatu seriju Fabric Dj mikseva. Potpuno inovativnim prstupom, spajajući rijetki funk, soul i hip hop kao i library music Format još više dokazuje da je jedan od najboljih u tom dijelu Europe, a i šire.

Frustriran ograničenjem samplova koje do tada koristi, 2008. s prijateljom Simon Jamesom  osniva bend The Simonsound, koristeći/svirajući Moog synths, tape recordere kao i mnogu drugu vintage studijsku elektronsku opremu. Inspirirani televizijskom glazbom, 50s i 60s izdaju album “Reverse Engineering’”. Gilles Peterson ovaj album ističe kao jedan od inovativnijih i zanimljivih albuma 2008. godine, a dobijaju pohvale i od najvećih svjetskih hip hop breaks DJ-eva poput: DJ Spinna, Kenny Dope i Lord Finesse.

19-04--DJ-FORMAT_FOTOGRAFIJLogičan nastavak uspješne karijere  je osnivanje vlastite izdavačke kuće ”Project blue book” na kojoj izdaje novi album ”Mr DJ” na kojem na par pjesama gostuje poznati underground MC Sureshot.

Pored uspjeha u okvirima funka, soula, hip hopa, Format se etablira u jazz krugovima ozbiljnim poznavanjem svjetske jazz scene kroz povijest kao i space elektronske glazbe 50s, 60s, 70s.

SoulKeks program s specijanim gostom DJ Formatom  biti će održan u klubu Aquarius poznatom po vrhunskim partyima i mnogim velikim DJ imenima/bendovima koja su gostovala poslednjih  10 godina. Početak eventa najavljen je za 23h.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Rockmarku, Berislavićeva 13, kao i u Dallas music shopu, Tkalčićeva 7. Na ulazu će koštati 60 kn.

press

Ček dis aut