Londonski punkeri Restarts ponovo dolaze u Zagreb

Oglas

restartsLondonski angažirani punkeri Restarts povo dolaze u Zagreb nakon odličnog nastupa u zagrebačkoj Medici prije tri godine i nastupa na ovogodišnjem „Monte Paradiso“ festivalu u Puli. Na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, dugočekivani album ‘A Sickness of the Mind’ koji je pokupio brdo odličnih kritika zbog svojeg odlučnog punk stava, žestoke svirke, pjevnih refrena i sociajlno politički angažiranih tekstova koji su jedna od jačih strana benda. The Restarts pored svoje žestoke punk rock svirke, u koju su vješto ubacili grind core i punk growl vokale, ubacuju i ska elemente tako da zvuće sviježe i pozitivno iako su vrlo angažirani i žestoki.

The Restarts pripadaju novoj generaciji punk bendova, osnovani su 1995. godine kao reakcija pojavljivanja lažnih MTV punk velikana poput Green Day, The Offspring, Blink 182,… dosljedno furajući iskonsku punk ideologiju, živjeći u sqatevima, baveći se angažiranim socijalno političkim temama, oštro kritizirajući vjerski fanatizam, rasizam, socijalnu nepravdu, homofobiju, korupciju, ratove, političku diktaturu i furajući „do it yourself“ ideoloiju… po uzoru na prave punk bendove poput Crass, The Exploited, Chaos UK, Discharge, D.O.A, U.K. Subs, Rudimentary Peni, Conflict, Subhumans, The Casulties, … izjavljujući za sebe da su prvenstveno punkeri a tek onda muzičari.

The Restarts su do sada objavili desetak izdanja od kojih su najuspješniji albumi „Outsider“ iz 2007, i „Mobocracy“, zajednički album sa američkim istomišljenicima, kultnim punk bendom M.D.C.

Na zagrebačkom će koncertu, nakon odličnog nastupa sa The Vibrators u zagrebačkom Vintage Industrial Baru prije nekoliko mjeseci, kao predgrupa nastupit zagrebački angažirani old school punkeri Eksodus koji ove godine slave svoj trideseti rođendan.

Koncert će se održati u ponedjeljak 25. studenog u zagrebačkom klubu KSET s početkom u 20 sati a cijena ulaznice je 40 kn u pretprodaji i 50 kn na ulazu.
Pretprodaja: Dirty Old Shop – Tratinska 22, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Kloto – Masarykova 14 i KSET – Unska 3.

www.restarts.co.uk
www.myspace.com/therestarts
www.facebook.com/pages/Eksodus/516356661747973

Ček dis aut