MERITAS – od Australije do Tvornice

Meritas u Tvornici plakatNakon što su u Melbourneu 12. i 13.11. nastupile u sklopu Festivala australsko-hrvatskog prijateljstva „CrOz“, Anita Valo i Meri Jaman najavljuju prvi zagrebački klupski koncert grupe Meritas nakon četiri godine!

Zimski susret sa zagrebačkim fanovima zakazan je za 8.12.2011. u Malom pogonu Tvornice kulture, a za sve prisutne pripremili su više od sat i pol odličnog programa s pjesmama novijeg datuma poput „Budi blizu“ ili aktualni singl „Ples“ te nizom starih hitova kao što su „Na kraju sna“, „Igra“ ili „Odjednom ti“.

U hladni Zagreb grupa Meritas vratila se prije nekoliko dana s tople australske turneje otkuda donose nova, inspirativna iskustva i dojmove slične onima koje su prije nekoliko godina ponijele s američke turneje. Činjenica da su na oba kontinenta  sjajno prihvaćene svjedoči o univerzalnosti njihovog glazbenog izričaja, a to je poseban užitak svakom glazbeniku.

„Uživale smo u prilici da  našu glazbu predstavimo u tako zanimljivom, novom i multikulturalnom okruženju. Prvi put smo posjetili Australiju, odmah me se dojmila njihova susretljivost, opuštenost i neposrednost u upoznavanju“  kaže Meri Jaman i prepričava mnoštvo dojmova i jedinstveno iskustvo za Meritas: „Festival australsko-hrvatskog prijateljstva ‘CrOz’ se održavao dva puna dana, a mi smo  nastupili po dva puta na Federation squareu. Mene je ustvari posebno dojmio koncert koji smo imali u nedjelju popodne u koncertnoj dvorani BMW Edge, također na Federation squareu.“ Anita je, pak, ovaj značajan nastup doživjela ovako: „U prvom trenutku ti se čini da je sve isto, dok si na pozornici izvodiš svoje pjesme. No, u trenutku kad sam se okrenula prema Tinu, našem bubnjaru, i ugledala sve što nas okružuje, tu impozantnu arhitekturu, mnoštvo ljudi, tek tada sam osvijestila da Meritas nastupa na jednom potpuno drugačijem, novom mjestu.“

U iščekivanju koncerta u Malom pogonu Tvornice kulture koji organizira diskografska kuća Menart, Anita i Meri još ne žele otkriti sve pojedinosti ali po svemu sudeći bit će to prava prilika da zagrebačku publiku nanovo oduševe uspješnicama – „Igra“, „Budim se“, „Slučajno“, „Na kraju sna“, „Odjednom ti“ te da ih najnovijim pjesmama pripreme za sljedeći album planiran za proljeće 2012.

Ulaznice za koncert možete kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim po cijeni od 45 kn u pretprodaji i 55 kn na dan koncerta. Kapacitet je ograničen na samo 250 ljudi.

Ček dis aut