Metalfest: HATE potvrdili nastup

hate_bandphoto

Hate je ime koje spada u podugačak popis kvalitetnih metal bendova izniklih na plodnom poljskom tlu. U žestokoj konkurenciji, kako na Poljskoj, tako i na svjetskoj sceni, Hate se uspio izboriti za svoje mjesto i pridobiti znatan broj ljubitelja brutalnog zvuka. Pitate li njih, Hate je, baš poput Behemotha, Vadera ili Decapitateda, vrh poljskog metala. Neki će reći i šire.

Hate su 1990. godine osnovali gitarist/pjevač Adam ‘The First’ Sinner, gitarist Andrzej ‘Quack’ Kułakowski i bubnjar Piotr ‘Mittloff’ Kozieradzki, a postavu je upotpunio basist Marcin ‘Martin’ Russak. Kao i svi mladi metal bendovi, tako je i Hate u počecima prolazio svoju ‘Golgotu’, što je za posljedicu imalo nekoliko promjena članova, a za produkt tri dema u prvih pet godina postojanja.

Prvi album “Daemon Qui Fecit Terram” objavljen je 1996. godine za poljskog izdavača Vox Mortiis i dokazao potencijal benda, čiji su opus uspoređivali s onim Morbid Angela i Deicida. Njegov ‘follow-up’, “Lord Is Avenger” (1998.), prvo je izdanje objavljeno izvan Poljske. Uslijedili su EP, kompilacije, a nakon četiri godine pauze i treći studijski album “Cain’s Way”, koji je bendu širom otvorio vrata svjetske metal scene. Uz ostalo, i ugovor s francuskim labelom Listenable Records, za kojeg već 2003. godine izlazi album “Awakening of the Liar”, kojeg mnogi još i dan-danas smatraju najvećim u povijesti benda. Najznačajniji svakako jeste.

“Anaclasis – A Haunting Gospel Of Malice & Hatred” (2005.) death metalu dodaje influence black i industrial metala i biva označen novim smjerom Hateovog evolucijskog ciklusa, omiljen kod kritike, ali i publike, koja je prihvatila djelomičnu transformaciju benda. Tri godine je prošlo do izlaska albuma “Morphosis”, period u kojem je bend puno nastupao i dijelio pozornicu s velikim imenima, a 2009. i snimio prvi video spot, za pjesmu “Threnody” sa spomenutog albuma.

Taj je album stilski bio na tragu prethodnika, baš kao i aktualni “Erebos” (2010.), koji je podignuo standarde tehničkog death metala na više razine. Uslijedio je razlaz s Listenable Records, dugogodišnjim izdavačem koji mu je donio slavu, te novi korak dalje, potpis za Napalm Records, a u tijeku je rad na novom materijalu.

A još jedan korak nastup je na Metalfest Croatia 2012, koji tako neće predstaviti samo duet, nego trolist poljske metalne brutale.

Jer, Metalfest Hrvatska ima mnogo posebnosti, a jedna od najvećih je ta da je to prvi europski festival na morskoj plaži. Jedinstven i poseban zahvaljujući i neuobičajenoj, prirodnoj ljepoti i idealnom geografskom položaja, održava se u 3000 godina starom gradu Zadru, hrvatskom hit-turističkom odredištu, okruženom s pet nacionalnih parkova i dva parka prirode. Metalfest Hrvatska je prvi Metalfest koji će se održati neposredno uz more, okružen plažama sa tri strane. U vrijeme održavanja festivala temperature mogu varirati i dosegnuti 35 stupnjeva Celzija, i želji da se okupaju u kristalno čistom, modrom moru, teško će odoljeti njegovi posjetitelji. Zato, neka Metalfest Hrvatska bude istinski heavy metal odmor u neposrednoj blizini mora.

clip_image004

Ulaznice i Fan Pack:

Cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html) do 29.02.2012. je 359 kuna/49 eura (plus pretprodajna naknada), a dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama.

Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix (http://gigstix.com).

Ček dis aut