Metalna kraljica u Boogaloo-u

doropesch2Metal kraljica po prvi puta na solo koncertu u Zagrebu 28.10. srijeda od 20 sati u klubu Boogaloo. U Zagrebu smo je imali prilike vidjeti kao specijalnu gošću na prvom nastupu grupe Saxon u klubu Pauk 2003.g. kada je oduševila sve prisutne.

Koncert u  Boogaloo-u biti će njen prvi solo koncert u Zagrebu na kom će napokon na svoje doći mnogobrojni fanovi prve dame metal glazbe.

Iako malena rastom (samo 158 cm) Doro je neiscrpni izvor energije, njen dinamični vokal sa tipičnim njemačkim naglaskom (iako već dugi niz godina živi u Americi) prepoznatljiv je svim ljubiteljima hard & heavy glazbe. Prepoznatljivi himnični refreni, zarazni rifovi i sjajne balade doveli su Doro do vrhova top lista u cijeloj Europi, a i u Americi je svakog dana sve više prisutna. Turneje su je vodile širom Svijeta pa tako i do Kine i Rusije, a i hrvatski će fanovi imati priliku po prvi puta je vidjeti i čuti na solo koncertu u sklopu turneje “Fear no evil”. Zasigurno će nam Doro odsvirati i mnoge stare hitove uključujući i metal himnu “All we are” po kojoj je ova metal dama možda najpoznatija u svijetu glazbe.

Respekt koji je godinama zaslužila kod fanova, kolega glazbenika i glazbene kritike izdvaja Doro od ostalih jer ona je svojom snažnom voljom i upornošću uspjela u “muškom metal svijetu” i zasluženo drži svoju teško stečenu poziciju prve metal dame.

Već dvadeset pet godina Doro je kraljica metal glazbe. Ova plavokosa “metal ratnica” počela je karijeru kao pjevačica banda Warlock osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su žene u heavy metal glazbi bile su rijetkost. Doro je (punim imenom Dorothee Pesch) uspjela izboriti svoje mjesto u samom vrhu. Njena energija, sjajno pjevanje i fenomenalan odnos sa vjernim fanovima nastavila je i u solo karijeri nakon razlaza banda Warlock. Njezine bezbrojne suradnje uključuju pisanje pjesama i duet sa legendarnim Lemmyjem iz Motorheada, pjevanje vokala za Doro od strane Biff Biforda iz Saxona, produciranje albuma od strane Gene Simmonsa iz Kissa, duet sa Tarjom Turunen, nastupe na raznim koncertima sa Saxon, Holy Moses, Jorn Landeom, UDO, After Forever, suradnju sa Classic Night Orchestrom, a proširila je svoje djelovanje i na glumu, bila je prvi headliner ženski heavy metal festivala, napisala himnu za 20-godišnjicu najvećeg europskog metal festivala Wacken open aira, napisala pjesmu “Fight” za svoju prijateljicu i svjetsku prvakinju u boksu Reginu Halmich, njen video za pjesmu “Bad blood” proglašen je najboljim anti rasističkim spotom na MTV Europe nagradama….nabrajanje njenih postignuća i ostvarenja moglo bi ići u nedogled.

Ulaznice za ovaj fenomenalni koncert mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima eventima po cijeni od 160 kn.

(preuzeto sa:  http://www.dobriduhrocknrolla.hr)

Doro Pesch – Vocals
Nick Douglas – Bass
Joe Taylor – Guitar
Johnny Dee – Drums
Luca Princiotta – Guitar, Keyboards

Diskografija:

Force Majeure (1989)
Doro (1990)
Rare Diamonds (1991)
True At Heart (1991)
Angels Never Die (1993)
Doro Live (1993)
Machine II Machine (1995) .
Love Me In Black (1998)
The Ballads (1998)
Best Of (1998)
Calling The Wild (2000)
Fight (2002)
Für Immer (DVD, 2003)
Classic Diamonds (2004)
Classic Diamonds – The DVD (2004)
Warrior Soul (2006)
20 Years A Warrior Soul (fan box set+ DVD, 2006)
Celebrate (The Night Of The Warlock) (EP, 2008)[2]
Herzblut (EP,2008)
2009)

Ček dis aut