Multimedijska izlozba: Darko Glavan – Na svojoj strani

glavan

Multimedijska izložba Darko Glavan – Na svojoj strani. Četiri desetljeća dokidanja granica između elitne i pop kulture. Otvorenje u petak, 01.07.2011. u 20.00h – Galerija Kortil, Sušak, Strossmayerova 1, Rijeka.

Rodom iz Rijeke, učenik Sušačke gimnazije, nakon odlaska u Zagreb, ostaje profesionalno prisutan i angažiran u radu s riječkim autorima i institucijama. Izložbom obilježavamo sjećanje na Darka kao Riječanina,te njegov cjelokupan doprinos riječkoj kulturi. Ovom izložbom o glazbi i likovnosti prijatelji se sjećaju Darka Glavana čiji impozantan opus u području pop kulture, rock glazbe, stripa i likovne umjetnosti zaslužuje svaku pozornost.

Nakon izložbe u galeriji ULUPUH-a u Zagrebu (2010.) realizirane na inicijativu povjesničara umjetnosti Frana Dulibića uz brojne suradnike, a posebno designere: Sanje Bachrach – Krištofić i Maria Krištofića željeli smo proširenom izložbom u Galeriji Kortil u Rijeci (2011.), posebno naznačiti njegovo profesionalno prisustvo i angažman u radu sa brojnim riječkim autorima i institucijama. Istovremeno izložbu posvećujemo i njegovim suvremenicima (suradnicima, poznanicima, poštovateljima) ali i mlađim generacijama koje se na ovaj način mogu upoznati sa Darkom Glavanom – riječkim učenikom, sušačkim gimnazijalcem, zagrebačkim diplomantom filozofskog fakulteta (povijest umjetnosti i komparativna književnost) i njegovim cjelokupnim doprinosom riječkoj i hrvatskoj kulturi.

  • Inicijator i koautor riječke izložbe: Koraljko Pasarić
  • Autori postava riječke izložbe: Jolanda Todorović i Koraljko Pasarić
  • Design riječke izložbe: (katalog, plakat…): Vesna Rožman
  • Organizator riječke izložbe: Hgu Podružnica 3 Rijeka
  • Pokrovitelj: Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za kulturu
  • Trajanje izložbe: 01.07. – 17.07.2011.
Ček dis aut