Musica Maxima – Svjetski glazbenici na 6. festivalu komorne glazbe

maximaKoncerti u sklopu šestog festivala Musica Maxima održat će se od utorka 13. do petka 16. svibnja 2014. godine s početkom u 20 sati u muzeju Mimara. Niz renomiranih međunarodnih glazbenika među kojima su i Maxim Fedotov, violinist, dirigent Ruske filhamonijskog orkestra i pročelnik odjela za violinu i violu na moskovskom Čajkovski konzervatoriju; Galina Petrova, pijanistica i počasna umjetnica Rusije; Sergei Roldugin, violončelist i umjetnički direktor Muzičke kuće u Petrogradu; Elena Mirtova, sopran i solistica Marijanskog teatra; Flavio Apro, gitarist i direktor muzičkog odjela na Sveučilištu Maringa u Brazilu, Anđelko Krpan, violinist i pročelnik gudačkog odjela na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Nikola Fabijanić, saksofonist i dobitnik mnogih hrvatskih i međunarodnih nagrada.

Tradicionalna matineja mladih hrvatskih glazbenih laureata održat će se u petak 16. svibnja u 18:00 sati.

Festival Musica Maxima nastao je kao rezultat višegodišnje suradnje voditelja Zagrebačkog komornog orkestra Mladena Dervenkara i ruskog violinskog virtuoza Maxima Fedotova, a u proteklih pet sezona ugostio je neka od najvećih svjetskih imena ozbiljne glazbe kao što su Elena Denisova, Alexei Kornienko, Francois Weigel, David Geringas, Vedrana Kovač, Sandro De Palma i drugi. Zagrebački komorni orkestar čine entuzijasti koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici približiti ljepotu ozbiljnih nota. Orkestar su prije deset godina osnovali violinisti Mladen Dervenkar i Marko Mađarić s petnaest vrhunski obrazovanih gudača Muzičke akademije u Zagrebu, a s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole i komornog orkestra kojeg je prvotno okupio Rudolf Matz davne 1937.

Ulaznice za festival Musica Maxima mogu se kupiti online na www.ulaznice.hr i sat vremena prije koncerta u muzeju Mimara po cijeni od 80 kuna ili 40 kuna za učenike, studente i umirovljenike.

Ček dis aut