NEOZBILJNI PESIMISTI i Eve & The Evils u KSET-u

Bend Neozbiljni pesimisti (http://www.neozbiljnipesimisti.com/) nastaje još u prošlom tisućljeću u Somboru kada pjevač Igor Olujić i članovi benda Kontra: basist Purke i gitarist Boki, počinju stvarati pjesme i svirati obrade Kontre koja se raspala 1994. godine i ostala bez ozbiljnijeg tonskog zapisa. Sve se to svodilo na druženje i sviranje iz ljubavi u strogo lokalnom okviru uz pomoć somborskih muzičara. No, zbog veoma pozitivnih reakcija publike i sve veće popularnosti, 2005. godine počeli su se ozbiljnije uključivati u muzičke krugove, rade se demo snimke, a krajem 2007. i prvi studijski album.
Svoju muziku deklariraju kao antiglobal-etno-pank. Antiglobal po ideji, etno po prizvuku, a pank po tekstovima i energiji, po uzoru na velikane kao što su Gogol Bordello,Mano Negra, Manu Chao…. Ime benda opisuje ono što sviraju: sumorni, buntovni pank tekstovi upakirani u energičnu, veselu i žanrovski veoma raznovrsnu muziku.

Od 2008-2009 godine kada sve više ljudi čuje za njih, usljedili su nastupi na festivalima kao što Dani Piva Zrenjanin, Kulpin Fest, Festival prijateljstva Gorazde, Ritam Evrope Novi Sad, a EXIT i Skaville su došli kao prava nagrada i priznanje za njihov trud i kvalitetu. Pesimisti se mogu pohvaliti da su bili superfinalisti Hello! Music 4You u sezoni 2009, zatim finalisti Demo Masters turnira Hit 202, pobjednici Kulske gitarijate, itd.Album prvijenac “Neka bude što biti ne može” objavljen je pod etiketom SKC Novi Sad 2010. godine, s kojim su najavili strelovito uspinjanje na sceni…
Vidimo se u četvrtak uz prepoznatljiv krik vokala: “Idemoooooooooooo!”

EVE & THE EVILS
Eve & the Evils su šesteročlani bend iz Zagreba koji sviraju svoju verziju ska glazbe od 2009.godine. Cilj im je svirati i raditi veselu glazbu koja će prvo i osnovno zabavljati ljude i natjerati na pozitivno razmišljanje, čime se pokušava odmaknuti od mudrih filozofiranja o glazbi i njenoj namjeni. Doduše, sami tekstovi se zaista i dotiču neke generalne problematike, ali na jedan vrlo sarkastičan i crnohumorni način, te se tako bend trudi napraviti odmak od nejasne, tzv. metaforične lirike.
Evils često nastupaju kao podrška ska bendovima koji dolaze svirati u Zagreb i ostale hrvatske gradove, pa su tako bili predgrupa 86 Crew i Valkyriansima, a svirali su i na Skavilleu u Preluku dijeleći pozornicu sa Markom Foggom i Pat Kelly. Na albumu ”Eviltone” nalazi se 8 pjesama, a sve su na engleskom.
http://www.myspace.com/evetheevils

ALTERNATION I SKAVILLE BOOKING vam predstavljaju: NEOZBILJNI PESIMISTI  & Eve & The Evils
27.10.2011. četvrtak – KSET
Ulaz od 20h
Pretprodaja 30 / Na ulazu 40kn

Ček dis aut