Pekinška patka – Povratnički koncert u originalnoj postavi!

patka

Pekinška Patka ponovo stiže u Zagreb (Boogaloo, 16.12. 2011. (PETAK) od 21.00 h)!

Povratnički koncert u Zagrebu, svirat će : Čonta (vokal), bubnjar Radić Robert,  Marinko Vukmanović-Mare (bas gitara) i  Zoran Bulatović-Bale (gitara), što znači da dolaze u “originalnoj” postavi benda!

Davnih 70′-ih godina svojom pojavom izazivali su bunt mlade generacije te su kao prvi takav bend u ex -YU , dali ideju i poduprli razvoju Punk-pokreta među mladima.

ppPrvu svirku imali su u novosadskom klubu “24”, ali je koncert prekinut jer su organizatori bili zapanjeni njihovim nastupom. Bazirali su svoje pesme na melodioznijem punk zvuku i ortodoksnom imidžu. Budući da su bili jedna od prvih grupa novog zvuka, Čonta je javnost zasipao izjavama tipa: “Mi smo prva značajna pojava u jugoslovenskoj rock muzici od Marka Novoselića i Ive Robića”.

Debi album su snimili krajem 1979. godine za Jugoton, obzirom da su se pregovori sa PGP RTB-om završili neuspješno. Ipak, objavljivanje je odloženo zbog Titove bolesti, pa se album pojavio u prodaji tek sredinom sledeće godine. ” Patka ” je kod dijela tadašnjih pankera bila omiljena zbog, kasnije će se pokazati, vječnih hitova kao što su “ Bela Šljiva ”, “ Bolje da nosim kratku kosu ” , “ Ružan,pametan i mlad ” , “ Poderimo rok “.
Drugi singl ,,Bolje da nosim kratku kosu” je bio vrlo značajan u  povijesti grupe. Naslovna pjesma je postala himna punk pokreta.

Ovaj put se vraćaju sa novim singlom (” Un Ano De Amor” ) sa skorašnjeg albuma koji je trenutno u pripremi.

Kao predgrupa je odabrana mlada zagrebačka grupa ” MAŠINKO” koja je nedavno dobro zagrijala fanove HP-a u Areni Zagreb.

Cijena karte je 75 kn ( na dan 90 kn ), a moći će se kupiti od : 5.12.2011. ( Ponedeljak ), na sljedećim prodajnim mjestima:
” ROCKMARK” – GLAZBENA KNJIŽARA, Berislavićeva 13
” BOOGALOO” – Vukovarska 68

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=191038910982457

Ček dis aut