Početak turneje u Zagrebu

cohen

Slavni kanadski kantautor kojeg mnogi nazivaju hodajućom kulturnom institucijom, Leonard Cohen, nastupiti će u zagrebačkoj Areni 25.07.2010. godine. Europska turneja legendarnog glazbenika trebala je započeti 1. ožujka u francuskom Caenu, no odgođena je na šest mjeseci zbog neugodne ozljede leđa. Zagreb tako postaje prvi grad u Europi koji će ugostiti ovu zaista nenadmašnu glazbenu legendu .

Svestrani Leonard Cohen čovjek je osebujne i interesantne prošlosti, a mnogi ga opisuju kao ranjivog perfekcionista koji u jednu pjesmu ulaže ne ograničene količine truda i energije. Godinama je stvarao osebujnu poeziju te utjecajnu glazbu sa kojom na koncertima još uvijek oduševljava publiku i kritiku.

Cohen ne igra niti je ikada igrao po pravilima show biznisa. Oduvijek je bio poseban, a zadana pravila uvijek je kršio ili barem ignorirao. Koliko god to zvučalo kontradiktorno, u toj činjenici leži veliki dio kontinuiranog uspjeha koji se protegnuo na četiri i pol desetljeća. Umjetnik je po mnogočemu hodajuća kontradikcija, rascijepljen između beznadne melankolije, neugašene spiritualnosti te britke duhovitosti. Cohen živi između rocka u svom izvornom obliku, te kompleksnosti "istinske " poezije, iz koje je na velika vrata stupio u svijet popularne glazbe.

Ulaznice za ovaj zaista poseban "gala" koncert u prodaji su preko sistema Ticketpro. Vip parter, parter i lože su rasprodane, a u prodaji je ostalo još samo par tisuća ulaznica i to gornja tribina po cijeni od 300 kuna i donja tribina po cijeni od 350 kuna.

Ček dis aut