Pulska garage rock atrakcija JUNKERS5 u Hard Placeu

clip_image001

Ovoga četvrtka, 08.12., pd drugi puta u Hard Place stižu fenomenalni pulski garage-rockeri Junkers5. Nova perjanica Pulske rock scene će uz probrane covere koji su se našli na albumu prvijencu grupe, prezentirati i autorski blok, pjesme koje će završiti na drugom CD-u benda. Prošli put je bilo fenomenalno, a ovaj put dovode i novu basisticu pa očekujemo još bolji doživljaj!

Junkers5 je pulski bend oformljen u lipnju 2009. fuzijom članova kultne pulske Max-highway r’n’r grupe Messerschmitt (Miro Kusačić i Saša Petković), te članova grupa Sake (Elizabeta Petric). Grupa njeguje raznovrsni glazbeni izričaj (garage, punk, country, blues…) sa zajedničkim rock’n’roll nazivnikom kojega nose sve pjesme koje grupa izvodi. Junkers5 su krajem rujna i kroz listopad 2009. snimili istoimeni album, koji su objavili na vlastitoj etiketi „Junkers Motors Music“.

Album „Junkers5“ sadrži 13 visokooktanskih pjesama-obrada koje je bend interpretirao na sebi svojstven način. Miro Kusačić je odabrao pjesme koje će završiti na albumu, a koje redom predstavljaju nepravedno zapostavljene vrhunske autore, gotovo zaboravljene u najezdi nekvalitetne šund glazbe i one-night-wonder hitova. Grupa upravo priprema autorski materijal za svoj drugi album, koji se očekuje do kraja godine i kojega će i ovom prilikom prezentirati. Junkers5 su u kratkom vremenu postojanja odsvirali na desetke koncerata, najviše u Istri. Među značajnijim nastupima izdvajamo koncert Are You Rock’n’Rolled, održan u travnju 2010. u pulskom klubu Uljanik, a koji je iskorišten za snimanje materijala za DVD uživo koji je upravo objavljen.

Prijašnje karijere članova banda i njihov dugogodišnji staž rock’n’roll udarnika, a i kultni status Messerschmitta (pogotovo u Zagrebu) garantiraju da Junkers 5 nude dobar iskonski rock’n’roll show u pravom smislu te riječi. Svi koji su čuli njihov prvi album (publika i kritika) kunu se da su Junkers 5 onaj pravi rock band koji nedostaje na hrvatskoj glazbenoj sceni i da se mogu mjeriti sa svim stranim izvođačima sličnog glazbenog izričaja.

Ček dis aut