Red Bull Music Academy Club Night w/ Ben Westbeech & DJ Tom

ben

Kreću prijave na Red Bull Music Academy, a Ben Westbeech je gost prve promo klupske večeri. Ovaj poznati britanski glazbenik i producent nastupit će u Vip clubu, u subotu 25. veljače, točno u ponoć. Cijena ulaznice iznosi 30 kn.

Za mnoge DJ-e i glazbenike ovaj je dio godine poprilično uzbudljiv. U ove hladne zimske dane počinju prijave na Red Bull Music Academy. Mijenjajući gradove u kojima se održavala, akademija se ove godine vraća u Sjedinjene Američke Države, ponovo u New York, grad u kojem je bila održana i 2001. godine. Prijavna faza traje dva mjeseca, a zbog te prigode se u mnogim gradovima širom svijeta organiziraju promotivne klupske večeri. Grad Zagreb niti ove godine neće biti iznimka. Prva od tri večeri održat će se 25. veljače u novootvorenom Vip clubu na glavnom zagrebačkom trgu, a gost će biti poznati britanski glazbenik i producent Ben Westbeech. Ben je školovani glazbenik, vokalist, čelist i pijanist. Otkrio ga je legendarni Gilles Peterson nakon čega mu je karijera krenula uzlaznom putanjom.

Nakon uspješnog albuma prvijenca i mnogih nastupa širom svijeta, među kojima je bio i onaj na zagrebačkom Kontrapunkt festivalu 2007. godine, Ben Westbeech je prošle godine izdao „house-inspiriran“ album za legendarnu američku izdavačku kuću Strictly Rhythm. Na albumu je surađivao sa zvjezdanim „line-upom“ poput Henrika Schwarza, Rasmusa Fabera, Soul Clap ili Georgea Levina, a suradnju sa MJ Coleom je opisao kao nešto poprilično neočekivano za njega.

Uz Bena će nastupiti i zagrebački DJ Tom koji je bio prvi Hrvat primljen na Red Bull Music Academy, upravo 2001. godine u New Yorku.

Photo: Ben Westbeech

Ček dis aut