SADE u Areni

sade

Zahvaljujući senzacionalnim recenzijama medija te fantastičnim reakcijama publike na nedavno završenu turneju Sade je najavila nove’ live’ nastupe u sklopu svoje svjetske turneje već ove jeseni. Tako će uz nastupe koje će održati u Njemačkoj, Švicarskoj, Danskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj i Mađarskoj nastupiti i u Areni Zagreb 22.11.2011.g.

Nakon što je provela značajno vrijeme daleko od pozornice Sade se vratila ovo proljeće i do sada je imala nastupe u 21 gradu pred više od 150.000 obožavatelja. Njezini koncerti nerijetko su opisani kao dva sata čarolije u kojima vodi svoje obožavatelje na putovanje bezvremenskih hitova, od svima poznatog hita Smooth Operator‘ pa do blues balada Izebela’, uključujući i pjesme sa svojeg najboljeg albuma Soldier of Love‘. Poznata po svojem jedinstvenom bezvremenskom zvuku, Sade je doživjela fenomenalan uspjeh na međunarodnoj sceni u posljednjih dvadeset sedam godina karijere. Osim što očarava svojim vokalnim mogućnostima njezini nastupi uključuju i prekrasne vizuale Sophie Muller.

Sade je krenula sa live nastupima u Americi 16.lipnja u Baltimoru, a na turneji će posjetiti 54 grada. To će biti prva prilika da je fanovi poslušaju uživo s obzirom da je zadnji puta bila na ‘Lovers Live’ 2001.godine.

Od objavljivanja svojeg prvog debi albuma’ Diamond Life’ 1984.g do sada glazbenica je objavila pet studijskih albuma, a svi su azuzeli mjesto u Top 10 po Billboardovoj ljestvici ‘ Top 200 Album Chart’ . Od 1984.g. pa sve do danas prodali su se u više od 55 milijuna primjeraka.

Njezin posljednji studijski album Soldier of Love ‘ diljem svijeta ostvario je zavidan globalni uspjeh te je debitirao je kao broj 1. u Americi puna tri tjedna. Trenutno se prodao u više od dva i pol milijuna primjeraka , te je dobio Diamond certifikat .

Prošli mjesec Sade je objavila album The Ultimate Collection‘ koji se sastoji od njezinih najpoznatijih hitova, te tri nikada objavljene pjesme. Na albumu se nalazi 29 klasičnih skladbi uključujući ‘The Moon and The Sky’ remix sa Jay-Z, a samo mjesec dana nakon objavljen album je certificiran kao dvostruko platinast.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Sade i njezin bend osvojili su do sada četiri Grammyja. Prvi su osvojili davne 1986.g. i to za najboljeg novog izvođača, 1994.g. za najbolju R & B izvedbu za pjesmu “No Ordinary Love” , 2002.g. za najbolji pop vocal album, a 2011.g. za najbolju R & B izvedbu za pjesmu “Soldier of Love”.

U stranim medijima njezine nastupe opisuju:

Nakon 25 godina…ona je i dalje Smooth Operator- News of the World, UK

Njezin predivan glas…je veličanstven kao i na početku karijere -Rolling Stone, USA

Trijumfalan povratak na svjetla pozornice – USA Today

Takve kritike kao i veličanstven nastup očekujemo i u Zagrebu. Prodaja ulaznica kreće u srijedu 29.06.2011.g. u 10 sati na svim prodajnim mjestima Eventima.

Cijene ulaznica su podijeljene u sljedeće kategorije:

VIP PARTER: 540 kn
PARTER SREDINA: 450 kn
PARTER: 340 kn
DONJE TRIBINE: 400 Kn
GORNJE TRIBINE: 300 KN
LOŽA: 720 kn

Koncert je sjedećeg tipa te je je u prodaju pušteno samo 12 000 ulaznica.

Ček dis aut