Spakirajte se za treći pulski KUFer!

KUFer

KUFer je kulturno-umjetnički festival koji već treću godinu zaredom organiziraju studenti članovi Udruge studenata Vijeće za suradnju studenata Pula i njihovi suradnici. Nakon prošlogodišnjeg iznimno uspješnog festivala na kojem su se gosti i posjetitelji mogli prisjetiti dobrih starih vremena Novoga vala, ove godine studenti u Pulu dovode najbolje od hrvatskog animiranog filma.

U četiri dana, koliko traje festival, studenti pozivaju puležane (i sve ostale) da se (re)animiraju i da posjete KUFer koji se ove godine održava od 6. do 9. listopada.

Festival je, naravno, popraćen i glazbenim programom, odnosno s dva koncerta koji će nadamo se uljepšati listopad u Puli. Mladi bendovi kao što su Kevlar Bikini, Invert, Tost, Officer Down, i Pištolj na gumene metke zabavljat će posjetitelje u petak 7. listopada na parkiralištu Sveučilišta u Puli, a u subotu 8. listopada, na Kaštelu, nakon dugo vremena nastupit će Urban & 4. Atmosferu prije nastupa Urbana zagrijat će, pulskoj publici već dobro poznati, Tutankhamon Space Machine. U slučaju lošeg vremena koncerti se sele u garažu na Giardinima, poznatom kao bivše Kino Pula.

KUF Program festivala započinje u četvrtak, svečanim otvorenjem izložbe Zdenka Bašića, Lee Vidaković i Ivane Bošnjak u Muzeju suvremene umjetnosti Istre. U zgradi bivšeg Filozofskog fakulteta bit će postavljene tri umjetničke instalacije. Autor prve je mladi arhitekt Marko Hajdarović, drugu je osmislio Aleksandar Mrkonja-Fetti, dok je treća rezultat rada pet studentica (organizatorica). Osim izložbi i instalacija, na festivalu će biti prikazani i brojni animirani filmovi koje pulska publika nema priliku često vidjeti. Među njima je retrospektiva animiranih filmova poznatog hrvatskog animatora Dušana Vukotića koji je prije pedeset godina primio nagradu Američke filmske akademije Oscar. Osim retrospektive, posjetiteljima će biti predstavljeni i najbolji uraci nadaleko poznate Zagrebačke škole animiranog filma, hrvatski suvremeni animirani film iz produkcije Zagreb filma i Bonobostudia, te studentski radovi. Sve će se projekcije moći besplatno pogledati u Kinu Valli.

Budući da je KUFer festival koji nastoji u program uklopiti što više različitih vrsta umjetnosti, na festivalu će gostovati i nekoliko autora koji su adaptirali književna djela u svoje animirane filmove. Književne razgovaraonice sa Zdenkom Bašićem, Katarinom Mažuran Jurešić i Manuelom Šumbercom održat će se u galeriji Cvajner. Program festivala ima i svoj edukativni dio koji se sastoji od predavanja Marka Rojnića na temu Uvod u povijest animiranog filma, te razgovora sa Simonom Bogojevićem Narathom o 3D animaciji.

Uz ovaj bogat program vjerujemo da će se pronaći ponešto za svakoga. Valja još napomenuti da su svi programi besplatni, osim koncerta u subotu na Kaštelu (Urban & 4). Više o programu i rasporedu događanja saznajte na internetskoj stranici www.kufer.vsspula.org ili na promidžbenim materijalima.

A poruka organizatora svima jest: DOĐITE NA KUFer I (RE)ANIMIRAJTE SE!

Ulaznica za koncert na Kaštelu iznose:
35 kuna za studente u pretprodaji i 40 kuna na dan koncerta
60 kuna za građane u pretprodaji i 70 kuna na dan koncerta

Ček dis aut