Stoner-rock izdanje Delta Summer Street Sessiona

Oglas

DSSS-2_pressProšle subote, 13.7. Udruga Ri Rock otvorila je svoj street-art i koncertni program pod nazivom Delta Summer Street Session – Projekt Music Box. Nastupili su mladi demo bendovi iz Rijeke i Pule pred sasvim solidnim brojem posjetitelja na novoj, a pokazalo se i logistički boljoj lokaciji ispred samih prostorija udruge na Delti.

Projekt će se održavati do kraja ljeta, a već u subotu 27.7. nastavlja u ritmu stoner-rocka, pustinje i teških masnih riffova uz varaždinski Drone Hunter, Deaf Season iz Slavonskog Broda te domaće GreeNmill i Uma Thurman.

Drone Hunter je vrlo jednostavan, groovy i heavy varaždinski instrumental stoner trojac bez fancy melodija i solaža. Sveden na samu sirovost, njihovom zvuku oduzimaju overthinked i overproduced aranžman te deru ravno iz srca i duše uživajući dok to čine.
Mladi i nabrijani dečki iz Slavonsko Brodskog benda Deaf Season odlučno praše pravi desert stoner. Loši uvjeti njihovog grada im ne pomažu u stvaranju no ovaj bend se ipak izbio kao mlade nade novo/starog zvuka koje su Doorsi furali u svojim vizijama dana provednih u pustinji. Mladost mixana sa starim dobrim zvukom rocka iz 70ih; Palac gore!

Što je GreeNmill? Glazbeno iskusni trojac iz Rijeke okupljen u mladi heavy stoner bend pod imenom GreeNmill. Glasno i moćno su karakteristike ovog novog benda, a publici ostavljaju da na skorašnjim koncertima saznaju što je mlin skovao okretajući pive, ideje i rifove.

Triperski štih, žestoke dionice i buka Riječkog stoner benda Uma Thurman traži više od samog slušanja glazbe. Poziva na duboko opuštanje uma s pokojom eksplozijom emocija dokazujući da se mogu vješto zavući u bilo koji žanr mjuze i dalje isplivati kao osebujan bend. S vlastitim indentitetom spremni su da sve poklonike stoner mjuze zakače pustinjskom olujom nazvanom Uma Thurman.

Kao i u prošloj epizodi Delta Summer Street Sessiona i u ovoj nastavljamo s street art programom uređenja fasade zgrade Molekule tokom dana uz Fat Boys Lim DJ-e. Ovom prilikom pozivamo sve umjetnike da nam se slobodno odazovu u umjetničkom dijelu programa i pridruže nam se ukrašavanju glazbene ulice Music Boxa Udruge Ri Rock na Delti sa svojim kreacijama, skulpturama, instalacijama, street art intervencijama i sl. kako bi pretvorili ovaj oronuli i surovi dio grada u šareno ludilo stvoreno za umjetnost.

Podsjećamo da 1., 2. i 3.8.2013. ključeve festivala preuzimaju riječke metal snage u obliku trodnevnog metal događaja, uz goste iz drugih država, gradova i galaksija. U četvrtak 1.8. nastupiti će Cut the Cord, Monox i njemački Inward Effect. U petak 2.8. bendovi Proklet, Czaar i Mesmera iz Trogira, a u subotu 3.8. ovaj mini metal festivalčić zatvoriti će Hatzer, Another Decade, Mutilated Evilution i zagrebački Godlike (FB event: http://www.facebook.com/events/489297381145340).

Ulaz na ova događanja i dalje ostaje besplatan, no projekt možete podržati donacijama u donacijsku kutiju. Lagano ljetno druženje na uz umjetnost počinje od 15 sati, a sam koncertni dio programa zakazan je za točno 20:00 h.

Ček dis aut