Sve je spremno za Gričevanje

Yaya & Coki (Jinx)
Yaya & Coki (Jinx)

Tjedan dana do početka trećeg izdanja Gričevanja, druženjem u Ožujsko pubu otkriven je potpuni program ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, te su predstavljeni partneri i pokrovitelji.

‘Gričevanje smo osmislili kao zabavni događaj koji će popularizirati naše kupole, koje sami, u potpunosti proizvodimo u Hrvatskoj, na mjestu s najljepšim pogledom na grad, platou Gradec. Prošle su nas godine potjerali na Tuškanac, i svidjelo nam se i tamo. Zato vam ove godine predstavljmo Gričevanje i gore i dolje!’, rekao je na početku direktor Festivala Marko Matošić.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac, na open air pozornicama i pod kupolama će se izredati Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Johnatan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

‘Na Gričevanju ćete slušati koncerte zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš kod nas proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a čut ćete i izbor najboljih mladih i indie bendova’, objasnio je Matošić.

A da je Gričevanju stalo do glazbenog pomlatka, pokazuje i novi Demonique, natječaj za demo bendove. Najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa. Natječaj počinje danas i traje do ponoći 19.5. Više detalja može se naći na Facebook stranici Gričevanja.

Dok će na Tuškancu prašiti gitare, elektronski program Strujanje koji osnažuje Jägermeister, na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec će ugostiti DJ kolektive CFSN i Whateverest, a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovo šetalište održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora… Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hrana domaćih kuhara.  Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

Ček dis aut