Symphonicity

sting (2)

Live Nation i Lupa promotion danas su objavili da će Sting, zajedno sa Kraljevskim filharmonijskim orkestrom, ove jeseni produljiti svoju europsku turneju. Turneja pod imenom ‘Simphonicity’, koja je počela u Vancouveru 2. lipnja a već je obilježena rasprodanim koncertima po Sjevernoj Americi, predstaviti će Stinga i njegove najpoznatije pjesme re-dizajnirane za simfonijski orkestar. Kraljevskim filharmonijskim orkestrom dirigirati će Maestro Steven Mercurio (Pavarotti, Bocelli).

Zagrebački koncert najavljen je za 8. Studenog u Areni Zagreb

Interes Stinga da kolaborira s orkestrom pojavio se početkom 2008. godine kada ga je legendarni Chicago Simfonijski orkestar pozvao da zasvira sa njima. Nakon preinaka na pojedinim pjesmama, Sting se pridružio orkestru i to ga je iskustvo inspiriralo da dalje istražuje sve mogućnosti surađivanja s orkestrima. Tako se pridružio i Philadelphia orkestru na komemoraciji 153. obljetnice Muzičke Akademije.

Nastupi s Chicago Simfonijskim orkestrom i Chicago orkestrom je doista vrhunac moje karijere. Ponosan sam što mi se pružila prilika da idem na turneju s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom gdje sam dobio mogućnost igranja s potpuno novim muzičkim bojama i ponovo skladati pjesme koje su bile poveznica u mojoj 30 godina dugoj karijeri.” komentirao je Sting.

Kraljevski simfonijski koncertni orkestar do sada je nastupao sa međunarodno poznatim glazbenicima; od opernih velikana poput Andree Bocelli, Bryn Terfeal, Renée Fleminga, Kiri Te Kanawe I pokojnog Luciano Pavarottija do popularnih kulturnih ikona : Burt Bacharach, George Benson, Michel Legrand, Diana Krall, Tina Turner i Randy Newman.

Stingu će se na ovoj veličanstvenoj turneji pridružiti i Dominic Miller (Stingov dugogodišnji gitarist), David Cossin, Jo Lawry (vokal) i Ira Coleman (basist).

Ček dis aut