The Vibrators se nakon deset godina vraćaju u Zagreb

vibratorsLondonske punk rock legende The Vibrators jedan su od bendova koji su uz Sex Pistols, The Clash, The Damned, Siouxsie And The Banshees i druge nastupili na prvom povijesnom punk-rock festivalu u londonskom Clubu 100 legendarne 1976. godine. Njihov prvi albuma, “Pure Mania” (objavljen licencno i kod nas u izdanju tadašnjeg Jugotona) koji je producirao Robin Mayhew (sound engineer Davida Bowiea na Ziggy Stardust turneji) je dospio na nacionalnu top listu albuma, a „The Guinness Encyclopedia of Popular Music“ ga je sedamnaest godina nakon objavljivanja proglasila jednim od pedeset najboljih i najznačajnijih punk rock albuma svih vremena.

Drugi abum “V2” nastavlja uspjeh prvog i slovi za jedan od najboljih uradaka punk-rocka i novog vala. Pjesma „Baby, Baby“ je i nakon gotovo četrdeset godina još uvijek hit širom zemaljske kugle, kao i hitovi poput „London Girls“, „Automatic Lovers“, „Judy Says“, „Destroy“,…. Sa njihovom pjesmom „Troops Of Tomorrow“ su se proslavili The Exploited.

U svojoj karijeri koja je upravo napunila 37 godina objavili su dvadesetak studijskih albuma, desetak live albuma i bezbroj kompilacija. Posljednji sedamnaesti studijski album „On The Guest list“ (Cleopatra Rec) su The Vibrators snimili u studiju svog originalnog basiste Pata Colliera koji je odradio i producentski posao. Na albumu su kao gosti sudjelovali Hugh Cornwell (ex – The Stranglers) koji je vokalno i gitaristički pridonio pjesmi ”Rain To Town”, Walter Lure (The Heartbreakers), Ty Segall, Brian James (The Damned), Wayne Kramer (MC5), Campino (Die Toten Hosen), Ross The Boss (The Dictators), Nicky Garratt (UK Subs), Leonard Graves Phillips & Stan Lee (The Dickies).

The Vibrators se nakon deset godina vraćaju u Zagreb gdje će u subotu 7. rujna nastupiti u zagrebačkom popularnom Industrial Vintage Baru i predstaviti svoj novi album „On The Guest List“ i naravno odsvirati večinu svojih hitova plus koji punk rock standard. Kao support će nastupiti zagrebački punk rockeri Eksodus koji će ovom prilikom proslaviti svoj trideseti rođendan. Da cijela večer bude bude u punk rock i new wave stilu će se pobrinuti Tomi Phnatasma, vokal Eksodusa, koji će vrtiti punk rock i new wave hitove od Iggy & The Stooges, Sex Pistols, Ramones, The Clash, The Damned, The Stranglers, Blondie, Madness, U.K. Subs, Anti Nowhere League, Stiff Little Fingers, Ruts, Sham 69,… i naravno domaću punk i novovalnu scenu.

Event će započeti u 21 sat a cijena ulaza će iznosit simboličnih 30 kn.
www.thevibrators.com

Ček dis aut